Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στη φυλακή και δεύτερος υπάλληλος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στη φυλακή και δεύτερος υπάλληλος

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Στη φυλακή και δεύτερος υπάλληλος

Καταδίκες για συστηματικές κλοπές από το τμήμα Πρώτων Βοηθειών

Δεύτερος υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας καταδικάστηκε, μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών επειδή έκλεψε ένα σεβαστό ποσό από τις εγγραφές ασθενών στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών όπου εργαζόταν. Πρόκειται για τον 51χρονο Λύσανδρο Ιωάννου, από τη Λεμεσό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκλεψε ένα ποσό γύρω στις 4000 ευρώ.

Ο Ιωάννου παραδέχθηκε ενοχή σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν κλοπή από δημόσιο λειτουργό και δημόσια βλάβη. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Πιο συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι έκλεψε, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 3293 και 687 ευρώ, χρήματα που αποτελούσαν κρατική περιουσία, ενώ ήταν υπάλληλος στις εγγραφές των ασθενών στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Επιπρόσθετα, παραδέχθηκε ότι εν γνώσει του έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση, ότι δήθεν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ εργαζόταν στις εγγραφές των ασθενών, ενώ στην πραγματικότητα γνώριζε πως η καταγγελία ήταν ψευδής. Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης, ο επαρχιακός δικαστής Λοίζος Μουγής ανέφερε ότι ενώ η Δημοκρατία του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση στο νοσοκομείο, ο κατηγορούμενος την εκμεταλλεύτηκε και όχι μόνο έκλεψε τα χρήματα, αλλά επιχείρησε και να καλύψει την κλοπή δίνοντας ψευδή κατάθεση στην Αστυνομία ότι δήθεν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας.

Στις 12 περασμένου Οκτωβρίου το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε 15 μήνες φυλάκιση τον Θεοφάνη Θεοφάνους, 37 χρόνων, από τη Δρομολαξιά, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μεταξύ Μαρτίου – Αυγούστου του 2014 έκλεψε από το ίδιο πόστο χρηματικό ποσό πέραν των πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι κλοπές αποκαλύφθηκαν όταν ασθενείς μετέβαιναν σε διάφορα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για εξετάσεις, αλλά οι αντίστοιχες εγγραφές τους στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών σε προγενέστερες ημερομηνίες δεν εντοπίζονταν στο μηχανογραφημένο σύστημα του νοσηλευτηρίου. Ο τελικός έλεγχος κατέδειξε ότι ο Θεοφάνους ακύρωσε 506 εγγραφές ασθενών και απέσπασε ποσό 5060 ευρώ.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend