Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βύρας: Κρατάμε πισινή για τα χρονοδιαγράμματα της μαρίνας
Βύρας: Κρατάμε πισινή για τα χρονοδιαγράμματα της μαρίνας

Βύρας: Κρατάμε πισινή για τα χρονοδιαγράμματα της μαρίνας

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας ότι «ως Λαρνακείς κρατάμε μία πισινή γιατί είδαμε πολλές φορές να μην τηρούνται τα σχετικά χρονοδιαγράμματα».

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ και σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών ότι εντός του 2018 θα υπογραφούν τα συμβόλαια με τον προτιμητέο επενδυτή και μέσα στον επόμενο χρόνο θα παραδοθούν στον επενδυτή το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας για να αρχίσει το έργο, ο Αντρέας Βύρας εξέφρασε την ελπίδα «αυτή τη φορά να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών ακούσαμε για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο είμαστε μάρτυρες ότι αυτά δεν υλοποιήθηκαν».
Θέλουμε να πιστεύουμε, συνέχισε, «ότι η διαδικασία για υλοποίηση του έργου για ενιαία ανάπτυξη μαρίνας και λιμανιού Λάρνακας θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ανέφερε χθες ο Υπουργός Μεταφορών. Θα πιέσουμε για συνέχιση της διαδικασίας και σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά».
Ως Λαρνακείς, ανέφερε ο Δήμαρχος «κρατούμε μία πισινή γιατί την πάθαμε πολλές φορές. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η διαδικασία όπως έχει ξεκινήσει λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν σοβαρές εταιρείες που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο».

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που θα επιλεγεί ο επιτυχών προσφοροδότης, θέλουμε να ενημερωθούμε για όλες τις ενέργειες που γίνονται αλλά ταυτόχρονα να είμαστε και παρατηρητές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η επένδυση που θα γίνει θα είναι προς όφελος της πόλης και όχι προς όφελος του οποιουδήποτε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «αν πηγαίναμε καλά και σύμφωνα με τα σχέδια μέχρι σήμερα θα είχε εξευρεθεί ο επενδυτής. Για τον άλφα ή βήτα λόγο είχαμε αυτή την παράταση» και σημείωσε ότι «είμαστε επιφυλακτικοί για την όλη εξέλιξη στο θέμα και αναμένουμε σύντομα να τελειώσει η διαδικασία προς όφελος της Λάρνακας και των δημοτών της».ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Send this to a friend