Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»
Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»

Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»

Απ’ όλα του χειμώνα τα καλά στο «μενού» του καιρού για την εβδομάδα… Κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Μέχρι και 19 βαθμούς ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια της ημέρας – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας για το βράδυ – Και το επόμενο τριήμερο τα ίδια αλλά με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει προσωρινά την περιοχή ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να µας επηρεάσει την Πέµπτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και το απόγευµα πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραµείνει κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, ενώ στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Και το επόμενο τριήμερο τα ίδια αλλά με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Κατά διαστήµατα αναµένονται πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα το βράδυ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.

Send this to a friend