Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτός ο 18χρονος πουλάει sneakers και βγάζει εκατομμύρια
Αυτός ο 18χρονος πουλάει sneakers και βγάζει εκατομμύρια

Αυτός ο 18χρονος πουλάει sneakers και βγάζει εκατομμύρια

Είναι μόλις 18 χρονών αλλά θεωρείται ήδη ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, που βγάζει τρελά λεφτά πουλώντας σπάνια παπούτσια σε διασημότητες.

Ο λόγος για τον Μπέντζαμιν Κικζ, που ξεκίνησε την περίεργη καριέρα του σε ηλικία 13 ετών. Το πραγματικό όνομα του Μπεν είναι το Καπελούσνικ και θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μεταπωλητές πάνινων παπουτσιών σε μια ακμάζουσα αγορά μεταπώλησης αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπεν μάλιστα, ελπίζει πως μπορεί να βγάλει μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις μέσα από την ιστοσελίδα του, το sneakerdon.com, ενώ λατρεύει να συνεργάζεται με διασημότητες που σπεύδουν να τον εμπιστευτούν για να προμηθευτούν τα λατρεμένα τους sneakers.

Τώρα, η δουλειά του πάει τόσο καλά, η σελίδα του στο Instagram ονομάζεται « business is booming» (η δουλειά ανθεί), που έχει προσλάβει άλλα τέσσερα άτομα για να τον βοηθούν να διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του και να αναζητούν τα σπάνια sneakers, όσο ο ίδιος συχνάζει με διασημότητες.

Οι άνθρωποι λατρεύουν τα πάνινα παπούτσια τουλάχιστον από την δεκαετία του ‘80, όταν η Run-DMC έγραψε μία ωδή για την Adidas, αλλά η σημερινή μορφή της δευτερογενούς αγοράς είναι σχετικά νέα. Οι συλλέκτες πλέον συχνά αναζητούν sneakers που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, αλλά εξακολουθούν να φαίνονται ολοκαίνουρια. Και γι’ αυτό το λόγο χρειάζονται τον Μπεν. Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες του είναι ο Τράβις Σκοτ.

Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια που αγόρασε ο Μπέντζαμιν ήταν τα Galaxy Foams. Και τότε ο πατέρας του απόρησε: «πρέπει να είσαι τρελός» του είπε. Και τότε, έκανε κάτι αναπάντεχο. Τα πούλησε για 1.000 δολάρια. Η απάντηση του πατέρα του; «Πρέπει να βρήκες κι άλλον εξίσου τρελό με σένα».

 

Η πρώτη διασημότητα στην οποία πούλησε παπούτσια ήταν ο DJ Khaled κι αυτός με την σειρά του τον σύστησε σε άλλους διάσημους, όπως ο Φρεντς Μοντάνα.
Ο Μπεν ανήλθε στην ιεραρχία της μεταπώλησης sneakers. Στο γυμνάσιο, όπως λέει ο ίδιος, δεν έβγαινε ποτέ έξω αν δεν υπήρχε λόγος για να φτάσει το στόχο του. «Το να βγω με μια κοπέλα, ή να πάω με τον αδερφό μου στον κινηματογράφο, δεν με ενδιέφερε. Όχι μόνο ήταν βαρετό, αλλά δεν πρόσφερε τίποτα στο στόχο μου. Ο 18χρονςο Μπεν δεν πίνει, δεν κάνει ναρκωτικά και όταν πρόκειται να συναντήσει νέους πελάτες, δεν στέλνει απευθείας μηνύματα στις διασημότητες, αλλά ζητά προσεκτικά μεσάζοντες ενώ απαιτεί να τους γνωρίζει από κοντά. Από τεχνική άποψη, όπως λέει ο Μπεν, οι άνθρωποι από τους οποίους αγοράζει τα παπούτσια είναι μεταπωλητές, αλλά δεν έχουν την πελατειακή βάση για να πουλήσουν τα παπούτσια τους κι έτσι τα πωλούν στον Μπε

«Είμαι ο άνθρωπος που ψάχνει» εξηγεί. «Κανείς δε θέλει να κάνει συμφωνίες με έναν τυχαίο πωλητή, επειδή συνήθως έχει ένα ζευγάρι παπούτσια σε ένα μόνο μέγεθος. Εγώ έχω κάθε ζευγάρι, σε κάθε μέγεθος, γιατί αγοράζω από όλους».

Πηγή: iefimerida.gr 

Send this to a friend