Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινιάστηκε ολοκληρωμένος ο παραλιακός δρόμος Κιτίου – Μαζωτού
Εγκαινιάστηκε ολοκληρωμένος ο παραλιακός δρόμος Κιτίου – Μαζωτού

Εγκαινιάστηκε ολοκληρωμένος ο παραλιακός δρόμος Κιτίου – Μαζωτού

Το έργο του Μητσόπουλου…

Ένα σημαντικό οδικό έργο για τη δυτική επαρχία της Λάρνακας, το οποίο προωθήθηκε και υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου, εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόκειται για τον παραλιακό δρόμο Κιτίου – Ζυγίου, συνολικού μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων, ένας δρόμος που παρέμενε ημιτελής για περισσότερο από δέκα χρόνια. Όπως ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια, η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του ευρύτερου κοινού που διακινείται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, έθεσε την ανακατασκευή του δρόμου ως θέμα άμεσης προτεραιότητας.

«Παρά την οικονομική κρίση, τον Μάιο του 2013 ο αείμνηστος Τάσος Μητσόπουλος, ως υπουργός Συγκοινωνιών, συγκάλεσε στο γραφείο του σύσκεψη στην παρουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαζωτού και βουλευτών της επαρχίας Λάρνακας, ενημερώνοντάς τους πως η κυβέρνηση θα κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένταξη του έργου στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 για έναρξη των κατασκευαστικών έργων. Τιμώντας τα πιο πάνω, το έργο όντως εντάχτηκε στον προϋπολογισμό του 2014, αποτελώντας ένα από τα πρώτα σημαντικά αναπτυξιακά έργα κατά την περίοδο που η χώρα μας βρισκόταν κάτω από αυστηρή επιτήρηση σε καθεστώς μνημονίου», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί, ότι η έναρξη των έργων καθυστέρησε λόγω προβλημάτων νομικής και τεχνικής φύσεως που προέκυψαν, ωστόσο όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα συμβόλαια με τον επιτυχόντα εργολάβο υπεγράφησαν τον Ιούνιο του 2016, μ’ εντολή το έργο να ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου 2018. Έτσι, από τις 5 Ιανουαρίου οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου που δεν είχε ολοκληρωθεί, μήκους 6,5 χιλιομέτρων, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο βάσει διεθνών προτύπων.

Όπως αναφέρθηκε στην τελετή των εγκαινίων, τα οικονομικά οφέλη από την ολοκλήρωση του δρόμου Κιτίου – Ζυγίου θα είναι πολλαπλά και προκύπτουν από την εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων, την μείωση των ρύπων και την μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση ταξιδιού. Επιπλέον, ο ανακατασκευασμένος δρόμος αναμένεται ότι θα συμβάλει θετικά στην περαιτέρω οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των γύρω κοινοτήτων, Μαζωτού, Αλαμινού, Αγ. Θεοδώρου και Ζυγίου, κοινότητες που τα τελευταία χρόνια ήδη παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη στους τομείς αυτούς.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend