Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Εξηγήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ΤΚ τεμάχιο γης το οποίο φέρεται να έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ζητεί με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ. Το τεμάχιο γης έκτασης 2,5 χιλ τμ, βρίσκεται στη Λεωφόρο Φανερωμένης. Ο Δήμος Λάρνακας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, είχε αιτηθεί από τον Κηδεμόνα ΤΚ Περιουσιών, την αξιοποίηση του τεμαχίου προς όφελος των Δημοτών, και το αίτημα δεν είχε ικανοποιηθεί. Η απάντηση που είχε λάβει ο Δήμος Λάρνακας, σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΚΕΛ Μάριο Κουκουμά, ήταν ότι το συγκεκριμένο ΤΚ τεμάχιο δεν ήταν κατάλληλο για δημόσια χρήση. Το ίδιο τεμάχιο έχει παραχωρηθεί σε γιο Δημοτικού Συμβούλου του Δημοκρατικού Συναγερμού, για ανέγερση γυμναστηρίου και Αθλητικού Κέντρου, ανέφερε ο κος Κουκουμάς. Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει το όλο ζήτημα και τον Δήμαρχο Λάρνακας να διερευνήσει την απόφαση της αρμόδιας Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου για τις θετικές της απόψεις. Ζητεί επίσης να διερευνηθεί κατά πόσο στη λήψη της απόφασης επιμέτρησε το γεγονός ότι πρόκειται για γιο δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ.

Η άρδευση καλλιεργειών τριφυλλιού με επεξεργασμένα λύματα, έχει αυξήσει την αλατότητα του εδάφους στην περιοχή κυρίως του Αεροδρομίου Λάρνακας και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωργίας, η υψηλή συγκέντρωση αλατιού στο έδαφος, σε κάποιες περιοχές συνιστά σοβαρή απειλή για την παραγωγικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα των καλλιεργειών. Αυτά επισημαίνονται σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη. Το ανακυκλωμένο νερό που παράγεται από το Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας, έχει αυξήσει την αλατότητα του εδάφους και αυτό καταγράφεται σε δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς από το Τμήμα Γεωργίας σε καλλιέργειες της περιοχής του αεροδρομίου Λάρνακας, αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Κουγιάλης. Η αύξηση των αλάτων νατρίου και χλωρίου, περιορίζει την παραγωγή ευαίσθητων φυτειών, που όμως η καλλιέργειά τους στην συγκεκριμένη περιοχή αποφεύγεται, τονίζει ο Υπουργός. Για το λόγο αυτό, οι γεωργοί αρδεύουν με ανακυκλωμένο νερό ανθεκτικές καλλιέργειες που είναι ως επί το πλείστον κτηνοτροφικά φυτά όπως αραβόσιτος, τριφύλλι, και σουδανόχορτο. Στην επιστολή του ο Υπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΑΛ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει μέτρα για μείωση της αλατότητας του ανακυκλωμένου νερού.

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα παρουσιαστούν οι δύο ύποπτοι για το φόνο του Daniel Nikolov, 51 ετών από τη Βουλγαρία, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου. Για την υπόθεση κατηγορείται Ρώσος 49 χρόνων. Ο 57χρονος που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απεβίωσε στις Κεντρικές Φυκακές. Ο 49χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

H Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου αποκτά στέγη. Το νέο οίκημα θα ανεγερθεί στην οδό Τάσου Μητσόπουλου. Η κατάθεση του θεμέλιου Λίθου θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου οικήματος της ΕΕΚΑ θα αρχίσει στις 11 αύριο το πρωί.

Send this to a friend