Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Το 2018 ταξιδεύουμε απευθείας από την Κύπρο σε πολλούς υπέροχους προορισμούς
Το 2018 ταξιδεύουμε απευθείας από την Κύπρο σε πολλούς υπέροχους προορισμούς

Το 2018 ταξιδεύουμε απευθείας από την Κύπρο σε πολλούς υπέροχους προορισμούς

Η Κύπρος το 2017 έγινε η βάση για πολλές αεροπορικές εταιρείες, νεοσύστατες και μη, γεγονός που μας ενθουσιάζει, διότι αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι επιλογές μας για προορισμούς με καλές τιμές. Το πτητικό τους πρόγραμμα πάντως για το 2018 σού επιφυλάσσει πολλά ταξίδια.

Aegean Airlines
Είναι σήμερα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο πραγματοποιώντας και πολλές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η συγκεκριμένη εταιρεία για το 2018 ανακοίνωσε το νέο διευρυμένο πρόγραμμά της, το οποίο περιλαμβάνει 18 νέα δρομολόγια, που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της στην Αθήνα (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα-Μόσχα, Σαντορίνη-Τελ Αβίβ, Μύκονος-Τελ Αβίβ, Μύκονος-Βηρυτός, Ρόδος-Λυών, Ρόδος-Βηρυτός, Ηράκλειο-Βηρυτός). Μάλιστα, η AEGEAN συμμετέχει στο Σχέδιο Aνταμοιβή της Τράπεζας Κύπρου. Πληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Κύπρου τα εισιτήριά σου με την AEGEAN, συγκεντρώνεις βαθμούς, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε μελλοντικά ταξίδια ή και σε ένα από 600 σημεία σε όλη την Κύπρο, που συμμετέχουν στο Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών Aνταμοιβή.
Πληρ. aegeanair.com

Cobalt Air
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου Cobalt Air, πραγματοποιεί δρομολόγια προς δημοφιλείς προορισμούς που ικανοποιούν τις προτιμήσεις κάθε ταξιδιώτη. Η Cobalt Air σήμερα εξυπηρετεί 18 προορισμούς σε 11 χώρες μέσω των αεροδρομίων της Λάρνακας και της Πάφου, ενώ για το 2018 ανακοίνωσε πτήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν. ΣΣυγκεκριμένα, πετά προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Λονδίνο Στάνστετ, Μάντσεστερ (Τ1), Γκάτγουικ, Παρίσι, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη, Γενεύη, Βηρυτό, Μόσχα και Κοπεγχάγη. Πρόσφατα ανοίξε φτερά  στο Αμπού Ντάμπι, στην Κοπεγχάγη και στην Μύκονο. Στα συν βάλε και το γεγονός ότι η Cobalt Air έγινε πρόσφατα (7 Δεκεμβρίου) μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία είναι ένας διεθνής οργανισμός με τη συμμετοχή πάνω από 280 αεροπορικών εταιρειών από 119 χώρες. Bραβεύτηκε, επίσης, με το πιστοποιητικό IOSA που αποτελεί την κορυφαία διάκριση για τα πρότυπα αεροπορικών εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει βραβευτεί από την παγκόσμια Ερευνητική Εταιρεία Αεροπορικών Εταιρειών CAPA, ως η πιο καινοτόμα νεοφυής αεροπορική εταιρεία της χρονιάς.
Πληρ. cobalt.aero

Blue Air
Η Blue Air βρίσκεται στην Κύπρο από το 2008, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 η αεροπορική εταιρεία δημιούργησε τη βάση της στη Λάρνακα. Η smart flying αερογραμμή προσφέρει ευέλικτες πτήσεις, άριστη εμπειρία εν πτήσει, προσιτές και βολικές τιμές για όλους, προσφέροντας μια απρόσκοπτη και άνετη διαδρομή στους Κύπριους επιβάτες της, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει τα υψηλά πρότυπα της Blue Air όσον αφορά την ασφάλεια, ακρίβεια και συνεχή βελτίωση. Η Blue Air εκτελεί τακτικές πτήσεις προς Αθήνα (14/εβδομάδα), Θεσσαλονίκη (5/εβδομάδα), Λονδίνο-Λούτον (4/εβδομάδα), Μπέρμιγχαμ (3/εβδομάδα) και Βουκουρέστι (7/εβδομάδα). Αξίζει να αναφερθεί ότι χρησιμοποιώντας το Βουκουρέστι ως ενδιάμεσο σταθμό εκτελεί πτήσεις σύνδεσης προς όλη την Ευρώπη.
Πληρ. www.blueairweb.com

TUS Airways
Η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways συνδέει την Κύπρο και την Ελλάδα, με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης, μέσω τακτικών πτήσεων. Ήδη η εταιρεία προσφέρει πτήσεις από τη Λάρνακα προς Αθήνα, Ρώμη και Τελ Αβίβ, ενώ από τον Φεβρουάριο θα πετά και για τα Ιωάννινα (16/2). Οι πτήσεις της θα επεκταθούν τον Μάρτιο, μίας και στο πρόγραμμά της θα προστεθούν προορισμοί, όπως η Πάτρα και η Αλεξανδρούπολη (27/3/2018-27/10/2018), η Σκιάθος και η
Κως (3/7/2018-28/8/2018).
Πληρ. tusairways.com

Cyprus Airways
Η Cyprus Airways έχει ξεκινήσει και επίσημα την πρώτη φάση της λειτουργίας της την 1η Ιουνίου με πρώτη πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στο πτητικό της πρόγραμμα πρόσθεσε αργότερα και το Τελ Αβίβ. Πρόσφατα, ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε 6 νέους προορισμούς, που θα ενταχθούν στο πτητικό της πρόγραμμα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Οι πτήσεις προς Αθήνα, Μόναχο, Πράγα, Στουτγκάρδη, Βερόνα
και Ζυρίχη είναι ήδη διαθέσιμες προς πώληση. Οι πτήσεις για Αθήνα θα ξεκινήσουν στις 29 Μαρτίου 2018 και για τα άλλα νέα δρομολόγια από τον Μάιο 2018.
Πληρ. 80008111 & 24000053, cyprusairways.com.

Emirates
Η Emirates διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο σε Airbus Α380 και Boeing 777 σε όλον τον κόσμο, ενώ προσφέρει στους επιβάτες της όλες τις ανέσεις, στα πιο ευρύχωρα αεροσκάφη που υπάρχουν. Μέσα από τον στόλο της που απαριθμεί περισσότερα από 266 αεροσκάφη, σήμερα η Emirates φτάνει σε πάνω από 150 προορισμούς και σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλη την υφήλιο. Και μία από αυτές είναι και η Κύπρος. Οι προορισμοί αυτοί -από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας- είναι οι εξής: Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Μανίλα, Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Πουκέτ, Μελβούρνη, Σαγκάη, Γκουανγκζού, Σεούλ, Κουάλα Λουμπούρ, Τόκιο, Χο Τσι Μινχ, Σεϋχέλλες, Κέιπ Τάουν, Σίδνεϊ.
Mάλιστα, για να καλωσορίσει το 2018, η Emirates ανακοίνωσε πρόσφατα ειδικές προσφορές για τις πτήσεις της Economy Class. Όσοι αναζητούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές των ονείρων τους ή να επισκεφτούν αγαπημένα πρόσωπα τη νέα χρονιά, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να επωφεληθούν από την περίοδο προσφορών και να κλείσουν έγκαιρα τα εισιτήριά τους. Η ειδική προσφορά περιελάμβανε  23 προορισμούς από όλο το δίκτυο της Emirates σε όλον τον κόσμο και ισχύει για ταξίδια από τις 27 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.
Πληρ. www.emirates.com

Ryanair
Η Ryanair ενίσχυσε τη θέση της στο αεροδρόμιο της Πάφου προσθέτοντας στο στόλο της ένα ακόμη αεροπλάνο. Ταυτόχρονα, επεκτείνει το δρομολόγιό της από την Πάφο για 7 νέους προορισμούς στην Ευρώπη. Πάρε λοιπόν σημείωσεις και διάλεξε πού θα πας το επόμενο καλοκαίρι: Χανιά – (Μάρτιος) & Θεσσαλονίκη, Τελ Αβίβ, Μιλάνο (Bergamo), Ρώμη (Ciampino), Σόφια (Μάρτιος), Τάλλιν (Μάρτιος), Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μπαρτισλάβα, Ρίγα, Kaunas (Λιθουανία). Κροκοβία, Στοκχόλμη και Λονδίνο (Stansted). Μέσω του ενισχυμένου καλοκαιρινού προγράμματος για το 2018 η Ryanair θα συμβάλει στην διακίνηση 890 επιβατών ετησίως από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα το καλοκαιρινό πρόγραμμα Πάφου για το 2018 προσφέρει: 3 αεροσκάφη στη Βάση, 7 νέα δρομολόγια προς: Βουδαπέστη (3 εβδομαδιαία), Βουκουρέστι (3 εβδομαδιαία), Δουβλίνο (2 εβδομαδιαία), Μπρατισλάβα (2 εβδομαδιαία), Ρίγα (2 εβδομαδιαία), Σόφια (3 εβδομαδιαία) και Ταλλίν (2 εβδομαδιαία). 15 δρομολόγια προς 14 χώρες./
Πληρ. www.ryanair.com.

Νέοι “παίκτες”
Air Mediterranean

Η Air Mediterranean, η ελληνική αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε τακτικές πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα, οι οποίες άρχισαν ήδη να πραγματοποιούνται από την 1η Δεκεμβρίου 2017. Η Air Mediterranean συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα 4 φορές την εβδομάδα τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού. Μάλιστα, τους θερινούς μήνες τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Λάρνακα θα συνδέουν τους ταξιδιώτες με το δίκτυο της εταιρείας προς χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η Louis Aviation είναι ο Γενικός Αντιπρόσωπος της Air Mediterranean, της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, στην Κύπρο.
Πληρ. 24008875, www.airmediterrainean.com.

Wizz Air
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, Wizz Air ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει τη διενέργεια δρομολογίων από τη Λάρνακα προς τη Βιέννη. Τα εν λόγω δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου 2018, με τη διενέργεια τεσσάρων πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση, τη Δευτέρα, την Τετάρτη, την Παρασκευή και την Κυριακή. Η αξία των εισιτηρίων ξεκινά από €49.99. Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των πελατών της και θέλοντας να δημιουργήσει πιο προσιτές ταξιδιωτικές ευκαιρίες, η WIZZ διαφοροποιεί περαιτέρω το δίκτυό της από την Κύπρο προσφέροντας το 2018, 14 δρομολόγια σε 10 χώρες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας που θα συμβάλουν στην αύξηση του τουρισμού και τη βελτίωση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των χωρών.

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend