Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έκοψαν και πάλι μαθητή με αναπηρία από σχολική εκδρομή
Έκοψαν και πάλι μαθητή με αναπηρία από σχολική εκδρομή

Έκοψαν και πάλι μαθητή με αναπηρία από σχολική εκδρομή

Νέο κρούσμα σε σχολείο της Λευκωσίας με αποκλεισμό μαθητή με αναπηρία από εκδρομή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» η διεύθυνση του σχολείου εκτίμησε πως ο μαθητής δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούη το σχολείο εκτίμησε πως η εκδρομή ήταν πολύ εξειδικευμένη και απευθυνόταν σε μαθητές με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο το οποίο ο μαθητής δεν διέθετε.
Ο κύριος Λούη ωστόσο παραδέχτηκε το λάθος του σχολείου το οποίο χαρακτήρισε ως οργανωτικό. « Αποτελεί μια παράληψη της νέας διεύθυνσης του σχολείου. Η διευθύντρια μόλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά της και βρήκε τετελεσμένη τη διοργάνωση. Φαίνεται ότι το σχολείου είχε αναφέρει πως το παιδί δεν ήταν ανάγκη να πάει στην συγκεκριμένη εκδρομή που ήταν πολύ εξειδικευμένη, διότι δεν είχε το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο».
Παράλληλα ο διευθυντής Μέσης ζήτησε την εγκαθίδρυση συγκεκριμένου μηχανισμού σημειώνοντας πως πλέον συστήνεται η ορθολογικότερη διαχείριση της διάγνωσης των αναγκών των μαθητών που θα συμμετέχουν και σύμφωνα με αυτές τα σχολεία θα πρέπει να διαμορφωθούν και να διαφοροποιούν το πρόγραμμα.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend