Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Το έκτρωμα της Παμπούλας…
Το έκτρωμα της Παμπούλας…

Το έκτρωμα της Παμπούλας…

Μία τρύπα στο νερό πέτυχαν τα συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, τα οποία πρόσφατα κατεδάφισαν δύο ετοιμόρροπα κι εγκαταλελειμμένα υποστατικά στη βιοτεχνική περιοχή Παμπούλας.

Και πολύ καλά έκαναν, βέβαια, οι μπουλντόζες που κατεδάφισαν τα κτήρια αυτά (όπου στεγάζονταν παλιά η εταιρεία «Etapol» και το οίκημα των οργανωμένων οπαδών της Ανόρθωσης «Μαχητές»), καθότι αποτελούσαν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης. Ο δήμος της πόλης εξασφάλισε το πράσινο φως και την οικονομική βοήθεια από το Υπουργείο Μεταφορών, που είναι ο ιδιοκτήτης των χώρων, κατεδαφίζοντας τα πιο πάνω υποστατικά, τα οποία είχαν καταστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια του κοινού καθότι ήταν εύκολα προσβάσιμα. Κι όλα αυτά σε μια πυκνοκατοικημένη κι εμπορική περιοχή της Λάρνακας. Τι γίνεται, όμως, με τα υπόλοιπα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην περιοχή Παμπούλας; Και δυστυχώς δεν είναι λίγα.

Η ιστοσελίδα μας διενήργησε έρευνα στην περιοχή και κατέγραψε πάμπολλα εγκαταλελειμμένα υποστατικά κι αυτοκίνητα, εστίες μόλυνσης και τρωκτικών, παλιοσιδερικά, αγριόχορτα και ακαθαρσίες. Δικαιολογημένα οι περίοικοι διερωτώνται, ποιοι ευθύνονται για αυτό το χάλι; Ποιο υπουργείο είναι υπεύθυνο γι’ αυτή την κατάσταση; Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος Λάρνακας για να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η τεράστια οπτική ρύπανση στην περιοχή Παμπούλας; Ερωτήματα που απασχολούν για χρόνια τώρα τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς όμως να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Και μιλάμε για μια περιοχή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, το οποίο ο δήμος της πόλης επιδιώκει ν’ αναδείξει για τουριστικούς σκοπούς μέσα από ανασκαφές που θα γίνουν αμέσως μετά την μεταστέγαση των γηπέδων τένις, στην οδό Κιλκίς. Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, ήδη ο Δήμος Λάρνακας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Μεταφορών να του παραχωρηθούν οι εγκαταλελειμμένοι χώροι στην Παμπούλα, ώστε να καθαριστούν ριζικά και να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης. Και τούτο, διότι η υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί μόνο ντροπή αποτελεί για τη Λάρνακα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για το πιο πάνω αίτημα. Μια αποτελεσματική «σκούπα» χρειάζεται η Παμπούλα για να καθαρίσει μια και καλή από τις βρωμιές που έχουν μαζευτεί εκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ζήτημα είναι ποιος θ’ αναλάβει να κάνει αυτή την «επιχείρηση – σκούπα».

Βάσος Βάσου

Send this to a friend