Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στην ουρά 1200 άνθρωποι για συσσίτιο στη Λάρνακα
Στην ουρά 1200 άνθρωποι για συσσίτιο στη Λάρνακα

Στην ουρά 1200 άνθρωποι για συσσίτιο στη Λάρνακα

Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά το κούρεμα και τα προβλήματα που επισώρευσε στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία, για κάποιους συνανθρώπους μας η ανάγκη να στηρίζονται από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο δεν εξέλιπε ακόμη, δυστυχώς. 

Στην πόλη της Λάρνακας, 1.200 άνθρωποι, οικογένειες και μονήρεις εξακολουθούν να εξαρτούν την καθημερινή τους επιβίωση από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το Κοινωνικό Συσσίτιο της πόλης. Έναν κοινωνικό φορέα που χρηματοδοτείται από μια δημότισσα Λάρνακας που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη και ο οποίος προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του εδώ και κάποια χρόνια. Το Κοινωνικό Συσσίτιο Λάρνακας στεγάζεται σε χώρο που ενοικιάζει στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή (έναντι ΣΠΕ Μακράσυκας) και καθημερινά μοιράζει μερίδες φαγητού σε εκατοντάδες ανθρώπους που, για κάποιο λόγο, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη βασική ανθρώπινη ανάγκη. Επίσης, ανάλογα με τις δυνατότητές του, μοιράζει και διάφορα τρόφιμα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ώστε να έχουν κάτι να βάλουν στην κατσαρόλα και το στόμα τους, τις λίγες μέρες που το μαγειρείο του Κοινωνικού Συσσιτίου παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Κοινωνικού Συσσιτίου Λάρνακας, αυτή την περίοδο προ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο φορέας δέχεται προσφορές τροφίμων ή και χρημάτων ώστε να μπορέσει να προσφέρει στους εξαρτημένους από το Συσσίτιο τη δυνατότητα να περάσουν πιο γιορτινά και ανθρώπινα, αυτή την ξεχωριστή χρονικά περίοδο. Εισφορές μπορούν φυσικά να γίνονται και ολόχρονα, καθώς το Κοινωνικό Συσσίτιο Λάρνακας παρέχει υπηρεσίες ολόχρονα.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη πως για την ετοιμασία του καθημερινού συσσιτίου των απόρων ατόμων στη Λάρνακα εργάζεται εθελοντικά καθημερινά αριθμός γυναικών, οι οποίες είναι και οι ίδιες άνεργες αλλά επιθυμούν να παραμένουν κοινωνικά δραστήριες με αυτό τον καλοκάγαθο τρόπο.

*Χθες Πέμπτη τον χώρο, όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Συσσίτιο Λάρνακας, επισκέφθηκαν στελέχη του Συνδέσμου ΕΥ-ΖΩ, τα οποία παρέδωσαν ποσότητα νωπών κοτόπουλων, εις μνήμην της Αυγής Σεραφείμ, το γένος Μαυρομιχάλη, η οποία απεβίωσε πρόσφατα λόγω ανίατης ασθένειας.

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend