Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Φέτος τα Χριστούγεννα αναμένεται να προσέλθουν στο κοινωνικό παντοπωλείο για να λάβουν τα είδη πρώτης ανάγκης ώστε να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές, 110 δικαιούχες οικογένειες, και ο αριθμός αυτός θεωρείται ως δραμματική μείωση, αν συγκριθεί με τις 460 οικογένειες δηλαδή 2.890 άτομα, που στηρίζονταν αποκλειστικά στο θεσμό αυτό, για να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες, ανέφερε στο ΡΙΚ ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας Γιώργος Γερασίμου. Τις τελευταίες εβδομάδες οι άπορες οικογένειες που προσέρχονται στο παντοπωλείο για τρόφιμα δεν ξεπερνούν τις 80-85, ωστόσο σύμφωνα με τον κο Γερασίμου, τις ημέρες των γιορτών που οι ανάγκες αυξάνονται, αναμένεται να προσέλθουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 420 δικαιούχοι, στην πλειοψηφία τους, πολύτεκνες οικογένειες Ελληνοκυπρίων, αλλά και ξένων. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο πέρυσι τα Χριστούγεννα έφτασε τις 180 οικογένειες. Φέτος, το χριστουγεννιάτικο πακέτο θα περιλαμβάνει 19 διαφορετικά είδη τροφίμων και θα δοθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Το πρωτοχρονιάτικο πακέτο θα δοθεί στις 29 του μηνός. Φέτος θα δοθούν και δώρα στα μικρά παιδιά. Σε δηλώσεις του ο κ. Γερασίμου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στην Ελληνική Τράπεζα στη Λάρνακα για την προσφορά τους σε είδη πρώτης ανάγκης για τα μικρά παιδιά αλλά και για τα δώρα που προσέφεραν σε συσκευασίες προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο μεταξύ άρχισε και στη Λάρνακα και συνεχίζεται για όλο το μήνα Δεκέμβριο η Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία αγάπης με τίτλο Κανένα παιδάκι χωρίς δώρο, TOYS WITH LOVE. Στόχος η συλλογή παιχνιδιών για να δοθούν ως χριστουγεννιάτικο δώρο, με ευχετήρια κάρτα, σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών και με λιγότερες ευκαιρίες. Τα παιδιά μπορούν να στείλουν όμορφες Χριστουγεννιάτικες κάρτες εκφράζοντας αγάπη και συμπαράσταση σε άλλα παιδάκια των οποίων οι γονείς έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Μπορούν επίσης να χαρίσουν δώρα και παιγνίδια τα οποία θα μπορούν να αφήνουν στο χώρο υποδοχής του Δημαρχείου Λάρνακας, όπως και σε όλους του Δήμους. Τη Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία αγάπης TOYS WITH LOVE διοργανώνει ο Οργανισμός Social Policy and Action Κοινωνική Πολιτική και Δράση, με τη στήριξη του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, και σε συνεργασία με τονΠαγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, το Σύνδεσμο Στήριξης Κακοποιημένων και Άπορων Παιδιών Παιδικό Χαμόγελο, την Hope for Children,και την φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας Caritas.

Συνάντηση στο Κέντρο Διάσωσης ΖΗΝΩΝ θα συνέλθει Για δεύτερη φορά θα συνέλθει στις 3μμ η ολομέλεια του ευρωπαϊκού έργου MaRITeC-X δηλαδή του Τεχνολογικού Κέντρου Αριστείας που έχει ως αντικείμενο τη Θαλάσσια και Ναυτιλιακή Έρευνα, και την Καινοτομία. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία Κέντρου Αριστείας με έδρα την Κύπρο, το οποίο θα λειτουργεί με βάση τους άξονες προαγωγής και προώθησης της επιστημονικής και επιχειρηματικής καινοτομίας σε θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιας ζωής στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού διοργανώνει στις 7μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίαση του παιδικού βιβλίου των: Γεωργίας Τάλαρη και Παναγιώτη Ζαχαρία, με τίτλο Το χαμόγελο του Ποταμού. Χαιρετισμό στην παρουσίαση θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικού Νεανικού Βιβλίου Κώστας Κατσώνης και η ποιήτρια Δέσποινα Κωνσταντίνου. Την εκδήλωση θα συντονίζει η θεατρολόγος -ηθοποιός Χρυστάλλα Καλλένου

Tο Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη του γιορτή στις 7μμ στο Δημοτικό Θέατρο.

Send this to a friend