Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πήρε «σκούπα» ο Δήμος Λάρνακας – Καθαρίζει (μερικώς) η Παμπούλα
Πήρε «σκούπα» ο Δήμος Λάρνακας – Καθαρίζει (μερικώς) η Παμπούλα

Πήρε «σκούπα» ο Δήμος Λάρνακας – Καθαρίζει (μερικώς) η Παμπούλα

Επιτέλους καθαρίζει (έστω και μερικώς) η βιοτεχνική περιοχή Παμπούλας στη Λάρνακα από… τα εκτρώματα που παρέμεναν εγκαταλελειμμένα για χρόνια και προκαλούσαν μεγάλη οπτική ρύπανση. Ένα θέμα για το οποίο η ιστοσελίδα μας είχε αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε το πράσινο φως (και την οικονομική βοήθεια) από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, και τις τελευταίες μέρες μπουλντόζες ξεκίνησαν την κατεδάφιση των υποστατικών, που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης σε μια κεντρική τοποθεσία της πόλης, σε πάροδο της λεωφόρου Μακαρίου. Τα επανηλλειμμένα διαβήματα του Δήμου Λάρνακας προς το αρμόδιο υπουργείο, έστω και αργά, αντικρίστηκαν με θετικό φακό και πλέον η περιοχή καθαρίζει από τη βρώμα και τα άθλια κτήρια, τα οποία προκαλούσαν την οργή των περιοίκων.

Και μιλάμε για υποστατικά (το παλιό οίκημα των «Μαχητών» της Ανόρθωσης και τα γραφεία της εταιρείας «Etapol») που είχαν αφεθεί τα τελευταία χρόνια στο έλεος του Θεού, είχαν καταστεί ετοιμόρροπα, εστίες μόλυνσης κι επικίνδυνα για την ασφάλεια του κοινού καθότι ήταν εύκολα προσβάσιμα. Κι όλα αυτά σε μια πυκνοκατοικημένη κι εμπορική περιοχή. Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος Λάρνακας στοχεύει στην μετακίνηση και των υπολοίπων οχληρών χρήσεων που βρίσκονται στην Παμπούλα, έτσι ώστε όλη η περιοχή να του παραχωρηθεί για να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς όφελος της πόλης.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend