Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέχνη, χρώματα και μουσική στο 1ο Bubble Street Festival στη Λάρνακα (φωτογραφίες)
Τέχνη, χρώματα και μουσική στο 1ο Bubble Street Festival στη Λάρνακα (φωτογραφίες)

Τέχνη, χρώματα και μουσική στο 1ο Bubble Street Festival στη Λάρνακα (φωτογραφίες)

Ένα υπέροχο, καλλιτεχνικό και γεμάτο χρώματα απόγευμα, απόλαυσαν οι επισκέπτες του Bubble Street Festival την Κυριακή στην οδού Καραολή και Δημητρίου στη Λάρνακα εκεί όπου καλλιτέχνες από τη Λάρνακα και όχι μόνο άλλαξαν το πρόσωπο της περιοχής δημιουργώντας πανέμορφα γκράφιτι – έργα τέχνης στους τοίχους.

 

Η επιτροπή και καταστηματάρχες της οδού Καραολή και Δημητρίου που διοργάνωσαν το φεστιβαλ, κατάφεραν να φέρουν τον κόσμο στον πιο artistic δρόμο της Λάρνακας που μετατράπηκε σε ζωντανό έργο τέχνης με graffiti artists, street performers, urban beats, street food, ποτά και Χριστουγεννιάτικη διάθεση από νωρίς το απόγευμα μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

 

Μια αυτοσχέδια πολύχρωμη βιβλιοθήκη δανεισμού δημιουργήθηκε στη στοά την οποία καλλιτέχνες του graffiti φρόντισαν να διακοσμήσμουν με μοναδικά σχέδια.

 

Λίγα λόγια για την περιοχή

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, στην περιοχή πίσω και δίπλα από την παλιά δημοτική αγορά της πόλης, δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στο τομέα της ραπτικής, της πώλησης έργων τέχνης, του εμπορίου και άλλων τομέων, δραστηριοποιούνταν στην οδό Καραολή και Δημητρίου και στους γύρω δρόμους.

 

Τα παλιά αρχοντικά και τα όμορφα νεοκλάσσικα κτίρια της περιοχής ωστόσο με την πάροδο των χρόνων εγκαταλείφθηκαν και η περιοχή παράκμαζε. Αυτό τα τελευταία χρόνια άρχισε να αλλάζει αφού επέστρεψαν στην περιοχή ξανά νέοι επιχειρηματίες αλλά και πολλοί νέοι καλλιτέχνες που λειτουργούν τα στούντιο και τους χώρους προβολής της εργασίας τους στην περιοχή δίνοντας μια πιο καλλιτεχνική πνοή στη περιοχή.

 

Τα τεράστια γκράφιτι άρχισαν να ξεφυτρώνουν στους άδειους τοίχους ενώ τα έργα τέχνης που προέρχονταν από καλλιτέχνες της περιοχής φιλοξενούνται σε όλο το κέντρο της πόλης.

 

Χαρακτηριστικό της θέλησης των επιχειρηματιών και των καλλιτεχνών της περιοχής για ανάπλαση της περιοχής και την προσπάθεια επαφής των πολιτών της Λάρνακας με τη τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα, είναι η σύσταση «Επιτροπής οδού Καραολή και Δημητρίου» με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη της περιοχής.

 

Να σημειωθεί ότι στην οδό στεγάζεται και το ιατρικό μουσείο Κυριαζή, το οποίο διαχειρίζεται πλέον ο Δρ. Μάριος Κυριαζής από τη Λάρνακα ο οποίος ήταν υποψήφιος για Νόμπελ ιατρικής πέρυσι και αποτελεί ενεργό μέλος της Επιτροπής και πρωτοστάτης πολλών εκδηλώσεων και εκθέσεων στο μουσείο.

 

Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή στεγάζεται σ΄ ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1927 στο κέντρο της Λάρνακας και παρουσιάζει την ιστορία της υγείας και της ιατρικής στην Κύπρο και τις ισχυρές διασυνδέσεις της κατά την αρχαιότητα, το Μεσαίωνα και την Περίοδο της Τουρκοκρατίας.

 

Από το χθεσινό Bubble Festival δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Mix Fm που εκτός απο συνδιοργανωτής διασκέδασε τους επισκέπτες του φεστιβάλ με τις μουσικές των παραγωγών του, και μαζί με την Feel Famous ήταν χορηγοί επικοινωνίας του Festival.

 

Να σημειωθεί ότι τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Ιασώνειο Χρώματα Ζωής, Ίδρυμα ενηλίκων με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: /feelfamous.com.cy

Send this to a friend