Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το Ιασώνειο Κέντρο τίμησε τη Megabet Plus
Το Ιασώνειο Κέντρο τίμησε τη Megabet Plus

Το Ιασώνειο Κέντρο τίμησε τη Megabet Plus

H Megabet Plus τιμήθηκε από το Ιασώνειου Κέντρου Ενηλίκων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Χρώματα Ζωής» στα εγκαίνια που τελέστηκαν την Πέμπτη 7/12. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Λάζαρος Φιλίππου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Λάζαρος Φιλίππου ενώ τα εγκαίνια τέλεσε η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

H Megabet Plus είναι από τους Ευεργέτες του Ιασώνειου Κέντρου, καθώς εκτός από τη χορηγία που έδωσε έχει προσφέρει δωρεάν όλες τις τηλεοράσεις και έπαιξε σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση του Κέντρου.

Το Ιασώνειο Κέντρο στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο. Η δημιουργία του κατέστη δυνατή χάρη στην κρατική χορηγία αλλά και από εισφορές και δωρεές από άτομα και εταιρείες.

Η κυρία Αναστασιάδη στην ομιλία της ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να διαθέσει στο Ιασώνειο 120 χιλιάδες ευρώ μέσα από το σχέδιο των κρατικών χορηγιών.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιασωνείου Χρυστάλλα Δακτυλιάδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι τώρα και στις ανάγκες του Κέντρου, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η κα Δακτυλιάδου, αναφέρθηκε και στις ανάγκες και τα κενά της κοινωνίας μας που θα καλύπτει το Ιασώνειο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε άτομο με ειδικές ανάγκες, του οποίου οι γονείς δεν οδηγούν, και το άτομο αυτό, παραμένει έγκλειστο στο σπίτι του εδώ και οκτώ χρόνια.

 

Το δικαίωμα σε ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες είναι σήμερα νομοθετικά κατοχυρωμένο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είναι βασικότατη αρχή του δικαίου των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η κατοχύρωση αυτή είναι μεν σημαντική και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας αλλά χωρίς την κατάθεση ψυχής και συνείδησης όλων όσοι περιβάλλουν τα άτομα με αναπηρία είναι χωρίς αντίκρισμα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δυσμενή διάκριση και αποτυχία.

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μερίδα ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες τόσο νοητικές όσο και ψυχοκοινωνικές, μαζί και οι οικογένειες τους είναι ανυπέρβλητα σοβαρά και δεν άφησαν ασυγκίνητους μια ομάδα συνανθρώπων μας που πήραν την απόφαση και ίδρυσαν στις 28 Μαΐου του 2015 το σωματείο στην Λάρνακα με την επωνυμία «Κέντρο ενηλίκων ΑΜΕΑ Ιασόνειο-Χρώματα Ζωής».

Κύριο μέλημα του σωματείου εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολλαπλών προκλήσεων είναι να λειτουργήσει ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, μετά τα 21 τους χρόνια, εάν και εφόσον αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμιά άλλη δομή στην Λάρνακα και κατ’ επέκτασιν δεν είναι εις θέση να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους μετά από την αποφοίτησή τους από το ειδικό σχολείο.

Send this to a friend