Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που έχουν ως βάση το Αεροδρόμιο Λάνακας. Οι οδηγοί ταξί σύμφωνα με εκπρόσωπο τους διαμαρτύρονται κατά της αδειοδότησης ιδιωτικής εταιρείας Λεωφορείων, που προτίθεται να επεκτείνει τα δρομολόγια της συνδέοντας το αεροδρόμιο με την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν σύσκεψη στο χώρο εργασίας τους. Η άποψη που επικράτησε ήταν να αποκλείσουν το δρόμο του Αεροδρομίου για μία ώρα με τα ταξί τους. Το μεσημέρι οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί θα συσκεφθούν εκ νέου για να επικυρώσουν την απόφαση τους και δεν αποκλείεται να κλείσει ο δρόμος μπροστά από το Αεροδρόμιο γύρω στη 1μμ, για μία περίπου ώρα, ανέφερε εκπρόσωπος των οδηγών ταξί, επισημαίνοντας ότι το νέο δρομολόγιο λεωφορείου προς την ελεύθερη Αμμόχωστο, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των οδηγών ταξί.

Τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του Ιασώνειου Κέντρου Ενηλίκων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Χρώματα Ζωής». Τα εγκαίνια τέλεσε η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη. Το Ιασώνειο Κέντρο στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο. Η δημιουργία του κατέστη δυνατή χάρη στην κρατική χορηγία αλλά και από εισφορές και δωρεές από άτομα και εταιρείες. Η κυρία Αναστασιάδη στην ομιλία της ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να διαθέσει στο Ιασώνειο 120 χιλιάδες ευρώ μέσα από το σχέδιο των κρατικών χορηγιών. Επίσης ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα επιχορηγήσει με το ποσό των €52000 την δημιουργία φουτσαλ σε χώρο δίπλα από το Κέντρο τον οποίο έχει διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, αγόρασε έναντι 30χιλ ευρώ, το λεωφορείο που θα μεταφέρει τα άτομα που θα φοιτούν. Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιασωνείου Χρυστάλλα Δακτυλιάδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι τώρα και στις ανάγκες του Κέντρου, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η κα Δακτυλιάδου, αναφέρθηκε και στις ανάγκες και τα κενά της κοινωνίας μας που θα καλύπτει το Ιασώνειο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε άτομο με ειδικές ανάγκες, του οποίου οι γονείς δεν οδηγούν, και το άτομο αυτό, παραμένει έγκλειστο στο σπίτι του εδώ και οκτώ χρόνια.

Έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Horst Weierstall εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η έκθεση έχει τίτλο, Κάθε κέντρο μια περιφέρεια, κάθε περιφέρεια ένα κέντρο. Ο τίτλος, Every Centre a Periphery Every Periphery a Centre, διατυπώνει μια θεματική την οποία ο καλλιτέχνης ταυτίζει με περιφερειακά μέρη που επισκέπτεται ανά τον κόσμο. Η θεματική αυτή βιώθηκε από τον καλλιτέχνη ο οποίος την ανέπτυξε μέσω του έργου του στο χαρακτηριστικό τοπίο της Λάρνακας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο Γερμανός ζωγράφος δηλώνει λάτρης της Λάρνακας την οποία περπάτησε, και γνώρισε μέσω της λογοτεχνίας που συγγράφηκε από ταξιδιώτες του 15ου και 19ου αιώνα. Την τελευταία μέρα της έκθεσης, 31 Ιανουαρίου θα γίνει πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον καλλιτέχνη, σε σκηνοθεσία του φωτογράφου Νικόλα Ιορδάνου και της εικαστικού, με βασικό μέσο το βίντεο, και σκηνοθέτριας κινηματογράφου Σύλβιας Νικολαΐδου

Send this to a friend