Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Τα 50χρονα του γιόρτασε χθες βράδυ ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας με εκδήλωση στην οποία υψηλός προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στο πλαίσιο των εορτασμών θα απονεμηθούν τιμές στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ηρώων στο Άλσος «Ηρώων ΕΛ.ΔΥ.Κ» αφιερωμένο σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974. Αναγνωρίζοντας το κράτος την πολύτιμη προσφοράς της εφεδρείας το Υπουργείο Αμυνας, θα αφιερώσει το 2018 στην Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, προγραμματίζοντας σειρά δράσεων, ανέφερε ο ΠτΔ κατά την εκδήλωση. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ετοιμότητα να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, επισημαίνοντας αυτό που όπως είπε έχει τονίσει στους ηγέτες με τους οποίους είχε επαφές κατά τη θητεία του, δηλαδή την υπομονή και επιμονή για επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσια ειρηνικού διαλόγου. Τόνισε την ανάγκη, να μεριμνήσουν τα Ην. Έθνη, ώστε μια νέα διάσκεψη να είναι καλά προετοιμασμένη, για να μην έχουν την τύχη των δύο προηγούμενων διασκέψεων, που δεν περατώθηκαν λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας. Το κράτος που θα προκύψει από τη λύση, ανέφερε ο Πρόεδροςθα πρέπει να είναι ανεξάρτητο, να μην επιδέχεται αμφισβήτηση, να μην είναι υπηρέτης συμφερόντων τρίτης χώρας, αλλά να είναι το δημιούργημα των Κυπρίων για τους Κύπριους, κατέληξε ο ΠτΔ.

Συμμετοχική δημοκρατία και της εμπλοκής των δημοτών στα δρώμενα και τις αποφάσεις της Τοπικής Αρχής προωθεί ο Δήμος Αθηένου. Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, που εκπροσωπώντας το Δήμο Αθηένου συμμετείχε στο Urbact City Festival στο Tallin της Εσθονίας, παρουσίασε σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου τα οφέλη της συμμετοχής των πολιτών και τους τρόπους εμπλοκής του στα δρώμενα του Δήμου. Ως παράδειγμα έφερε την καλή πρακτική που εφάρμοσε η πόλη Altena της Γερμανίας, η οποία εφαρμόζοντας συμμετοχική δημοκρατία μέσω ερωτηματολογίου, πέτυχε εμπλοκή των δημοτών στον μεσοπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου ερωτηματολογίου αρχές του έτους 2018 με σκοπό τη συλλογή στοιχείων/ ιδεών με την εμπλοκή των δημοτών, μέσω συμμετοχικής δημοκρατίας, για την προώθηση ενός μεσοπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού. Το ερωτηματολόγιο θα τεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση.

Επίσημη υποδοχή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου θα γίνει στις 4μμ στην Πλατεία της Κοινότητας Περιβολιών. Τα Ιερά Λείψανα θα υποδεθούν ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος οι Κοινοτικές Αρχές και πλήθος κόσμου.

Η συγγραφέας και λογοτέχνιδα Μάρω Κουσιάππα δώρισε τα βιβλία της στο Δήμο Λύσης εμπλουτίζοντας τη δανειστική βιβλιοθήκη Δήμου Λύσης. Η Μάρω Κουσιάππα, συνοδευόμενη από το σύζυγό της Ανδρέα παρέδωσε ως δωρεά στο Δήμαρχο, Ανδρέα Καουρή, όλα τα παιδικά βιβλία που έχει εκδώσει. Ο Δήμος Λύσης με ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά τη Μάρω Κουσιάππα για τη χειρονομία της και καλεί όσους μπορούν και θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ο Βενετός έμπορος Giancarlo Mantovani και η Λάρνακα του 18ου αιώνα, είναι ο τίτλος της διάλεξης, της 17ης στη σειρά, που διοργανώνει το Μουσείο Πιερίδη Πολιτιστικό Ίδρουμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Λάρνακα 4000 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού. Η διάλεξη θα γίνει στις 7μμ, στο χώρο του Μουσείου Πιερίδη, και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο. Το θέμα θα αναπτύξει ο Δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, Διευθυντής του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη Αρχεία Λάρνακας. Τη διάλεξη θα ακολουθήσει δεξίωση με Ιταλικά εδέσματα και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Send this to a friend