Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Σύνδεσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Σύνδεσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Σύνδεσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας

Τα 50χρονα του γιόρτασε χθες βράδυ ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας με εκδήλωση στην οποία υψηλός προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα απονεμηθούν τιμές στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ηρώων στο Άλσος «Ηρώων ΕΛ.ΔΥ.Κ» αφιερωμένο σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους προασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974. Αναγνωρίζοντας το κράτος την πολύτιμη προσφοράς της εφεδρείας το Υπουργείο Αμυνας, θα αφιερώσει το 2018 στην Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, προγραμματίζοντας σειρά δράσεων, ανέφερε ο ΠτΔ κατά την εκδήλωση.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ετοιμότητα να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, επισημαίνοντας αυτό που όπως είπε έχει τονίσει στους ηγέτες με τους οποίους είχε επαφές κατά τη θητεία του, δηλαδή την υπομονή και επιμονή για επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσια ειρηνικού διαλόγου.

Τόνισε την ανάγκη, να μεριμνήσουν τα Ην. Έθνη, ώστε μια νέα διάσκεψη να είναι καλά προετοιμασμένη, για να μην έχουν την τύχη των δύο προηγούμενων διασκέψεων, που δεν περατώθηκαν λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας. Το κράτος που θα προκύψει από τη λύση, ανέφερε ο Πρόεδροςθα πρέπει να είναι ανεξάρτητο, να μην επιδέχεται αμφισβήτηση, να μην είναι υπηρέτης συμφερόντων τρίτης χώρας, αλλά να είναι το δημιούργημα των Κυπρίων για τους Κύπριους, κατέληξε ο ΠτΔ.

Send this to a friend