Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦOΝΟΥ ΜΑΖΩΤΟΥ: “Τσακώθηκαν για μια κοπέλα” υποστήριξε ο ξάδερφος του θύματος
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦOΝΟΥ ΜΑΖΩΤΟΥ: “Τσακώθηκαν για μια κοπέλα” υποστήριξε ο ξάδερφος του θύματος

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦOΝΟΥ ΜΑΖΩΤΟΥ: “Τσακώθηκαν για μια κοπέλα” υποστήριξε ο ξάδερφος του θύματος

Για μια ασήμαντη αφορμή φαίνεται ότι διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου πέρσι στον Μαζωτό. Ένα περιστατικό που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα και που οδήγησε έναν νεαρό στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικο κι έναν άλλο στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο.

Μάλιστα, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, το θύμα της απόπειρας, ο 27χρονος Μιχάλης Βασιλείου, δεν αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που ν’ αντιμετωπίζει… Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας βρέθηκε ο 24χρονος Νάσος Δημητρίου, ο οποίος αρνείται ενοχή στην κατηγορία της απόπειρας φόνου, ότι δηλαδή τις πρωινές ώρες της 17ης Δεκεμβρίου 2016 τραυμάτισε με μαχαίρι τον Μ. Βασιλείου.

Ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη που άρχισε χθες κατέθεσε ο ξάδελφος του θύματος, Μιχάλης Βασιλείου (έχουν το ίδιο όνομα), ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που περιέπεσαν στην αντίληψή του κατά το επίδικο βράδυ πριν από το μαχαίρωμα, σε καφέ του Μαζωτού, όπου και ο ίδιος ήταν παρών. Ο μάρτυρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο νεαροί καβγάδισαν, αντάλλαξαν ύβρεις και πιάστηκαν στα χέρια, ενώ σε κάποια στιγμή είδε τον ξάδελφό του να ρίχνει μία γλάστρα προς το μέρος του κατηγορουμένου. Η παρεξήγηση σχετιζόταν… με μια κοπέλα. Ανέφερε, ακόμα, ότι από το σημείο που στεκόταν, έξω από το καφέ όπου συνεχίστηκε ο καβγάς, δεν είδε το μαχαίρωμα. Άκουσε, όμως, το θύμα να φωνάζει «ετσιάκισε με τούτος, πάρτε με νοσοκομείο».

Η υπερασπιστική γραμμή του Νάσου Δημητρίου είναι ότι πριν από το μαχαίρωμα προηγήθηκε πρόκληση εκ μέρους του θύματος προς τον κατηγορούμενο. Αντεξετάζοντας τον μάρτυρα, ο δικηγόρος Σάββας Μάτσας τού υπέβαλε ότι ενώ ο κατηγορούμενος έπαιζε μπιλιάρδο στο καφέ με άλλο φίλο του, ο Μιχάλης Βασιλείου «χάλασε» το παιχνίδι του για να τον προκαλέσει, διότι ήθελε να τον δείρει. Θέση, επίσης, της υπεράσπισης ήταν ότι το θύμα ήταν πιο σωματώδης από τον κατηγορούμενο και γνώριζε πολεμική τέχνη, γι’ αυτό και πριν το μαχαίρωμα του προκάλεσε τραύματα με τα κτυπήματά του, με αποτέλεσμα ο Νάσος να ματώσει. Ο μάρτυρας διαφώνησε με τη θέση του συνηγόρου. «Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Έδιναν και οι δύο γροθιές», απάντησε. «Ήλθες εδώ για να δικαιολογήσεις την ενέργεια του ξάδελφου σου», του υπέβαλε ο δικηγόρος. «Για ποιο λόγο να θέλει ο Μιχάλης να δείρει τον Νάσο, δεν είχαν προηγούμενα», απάντησε ο μάρτυρας. Η δίκη συνεχίζεται.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend