Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Θ’ ανέβει στη Μονή του Μαχαιρά με το μπαστούνι του – «Έλα, περπάτησε μαζί μου. Αν μπορώ, μπορείς!» – Μαθήματα ζωής από 42χρονο πατέρα
Θ’ ανέβει στη Μονή του Μαχαιρά με το μπαστούνι του – «Έλα, περπάτησε μαζί μου. Αν μπορώ, μπορείς!» – Μαθήματα ζωής από 42χρονο πατέρα

Θ’ ανέβει στη Μονή του Μαχαιρά με το μπαστούνι του – «Έλα, περπάτησε μαζί μου. Αν μπορώ, μπορείς!» – Μαθήματα ζωής από 42χρονο πατέρα

Ο Λεωνίδας Χατζημιτσής ανήκει στη σπάνια εκείνη κατηγορία των ανθρώπων, που διαθέτουν το σθένος να μετουσιώνουν τις προκλήσεις και τα εμπόδια σε ευκαιρίες για τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Όταν πριν μερικά χρόνια, τον «πρόδωσαν» τα πόδια του λόγω μιας ασθένειας που προσομοιάζει στη νόσο του κινητικού νευρώνα, η ζωή του άλλαξε ριζικά και ήταν πλέον αντιμέτωπος μ’ έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Πολλοί θα τα έβαζαν κάτω.

Για τον Λεωνίδα, όμως, τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά του και οι περιορισμοί που του επέβαλε το σώμα του ήταν η αφορμή για να… περπατήσει καινούργιους δρόμους και ν’ αποτελέσει παράδειγμα ψυχικής δύναμης, θετικότητας και προσφοράς προς τον συνάθρωπό του.

«Η ζωή ξεκινά με την πρώτη αναπνοή και τελειώνει με την τελευταία. Στο ενδιάμεσο, η αναπνοή είναι ο καθρέφτης του πώς αισθάνεσαι και το μέσο για να βρίσκεις την ισορροπία σου και να νιώθεις καλύτερα. Ίσως εσύ να αναπνέεις χωρίς να το σκέφτεσαι, για κάποιους όμως από εμάς επιβάλλεται να αναπνέουμε συνειδητά για να αντιμετωπίζουμε την κάθε επόμενη πρόκληση, για να στεκόμαστε στα πόδια μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα», γράφει προλογίζοντας το βιωματικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο με τον τίτλο «BREATHE».

Από τις σελίδες του βιβλίου γεννήθηκε λίγο μετά και η ιδέα για μια συμβολική πορεία, με το σλόγκαν «Breathe μαζί μας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ.

«Περπατούμε από τη Μάντρα του Καμπιού στη Μονή Μαχαιρά και δίνουμε μαζί ένα μήνυμα δύναμης του σώματος και της ψυχής. Τιμούμε το προνόμιο που μας δόθηκε να ταξιδεύουμε και να φτιάχνουμε την Ιθάκη μας και δηλώνουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον συνάνθρωπό μας που μας χρειάζεται. Συμμετέχουμε γιατί γνωρίζουμε ότι η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από την προσφορά» προτρέπει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Εισιτήρια συμμετοχής θα υπάρχουν στον χώρο εκκίνησης στο ποσό των €10. Μαζί ο κάθε συμμετέχοντας θα παίρνει το βιβλίο του Λεωνίδα Χατζημιτσή, BREATHE, ένα αναμνηστικό καπέλο και νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Telethon, με σκοπό τη στήριξη των ανθρώπων με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (MND). Τα παιδιά συμμετέχουν δωρεάν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Λεωνίδας Χατζημιτσής, εξηγεί τι σημαίνει για τον ίδιο «BREATHE»:

Πηγή: lifenewscy.com

Send this to a friend