Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο άνθρωπος από την Λάρνακα που σήκωσε τη σημαία της Κύπρου στο εξωτερικό και μας έκανε περήφανους
Ο άνθρωπος από την Λάρνακα που σήκωσε τη σημαία της Κύπρου στο εξωτερικό και μας έκανε περήφανους

Ο άνθρωπος από την Λάρνακα που σήκωσε τη σημαία της Κύπρου στο εξωτερικό και μας έκανε περήφανους

Κι όμως έχουμε πρωταθλητή παγκοσμίου ακτινοβολίας στο Muay Thai. Πρόκειται για τον 22χρονο Μιχάλη Μανώλη από την Λάρνακα, ο οποίος έχει πληθώρα διακρίσεων στο εξωτερικό.

Μερικές από τις διακρίσεις του είναι: Χρυσό στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  (ερασιτεχνικοί τίτλοι), Ασημένιο στους Παγκόσμιους Αγώνες   (ερασιτεχνικοί τίτλοι), Kimbo Super Fight 2015, GP Muay Thail 2015, National Championship, W.M.C I-1 Global Championship Belt 2016, W.M.C. I-1 Super Fight Champion 2017.

Ο Μιχάλης μίλησε για τις επιτυχίες του στην ιστοσελίδα Love 2 Live. Παραθέτουμε τη συνέντευξη:

Μιχάλη πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το Muay Thai;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το άθλημα αυτό στην ηλικία των 14 ετών.

Πώς είναι να ζεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ταϋλάνδη;

Σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι μακριά από τους φίλους και την οικογένεια σου. Είναι εξαντλητικά πολλές οι ώρες προπόνησης, όμως δεν το μετανιώνω. Είναι θυσίες που ένας αθλητής πρέπει να τις κάνει εάν θέλει να πετύχει. Η Ταϋλάνδη είναι η γενέτειρα του αθλήματος με το οποίο ασχολούμαι και το να προπονήσε εδώ είναι ότι καλύτερο. Έχω μάθει πολλά. Το γυμναστήριο μου και οι δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν και νιώθω πολύ τυχερός που καταφέρνω να κυνηγήσω το όνειρο μου.

Ποιες θυσίες – αν θεωρούνται έτσι για σένα- κάνεις για τον πρωταθλητισμό;

Απαιτεί θυσίες που κάνει ο κάθε επαγγελματίας αθλητής. Εξαντλητική δίαιτα, 6 ώρες προπόνησης τη μέρα, πολλές ώρες τροχάδι για να βελτιώσεις την αντοχή σου. Όσο ήμουν και στην Κύπρο έχανα εξόδους με φίλους, με την οικογένεια, αφού για να ανταπεξέλθεις πρέπει να ξεκουράζεσαι και αρκετά.

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να συνεχίσεις τη ζωή σου στην Ταϋλάνδη;

Δυστυχώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για στήριξη και επαγγελματική προπόνηση στην Κύπρο, έτσι πήρα την απόφαση να έρθω Ταυλάνδη. Αυτή την απόφαση την είχα πάρει πριν καν τελειώσω το λύκειο αφού η αγάπη μου για το άθλημα μου επέβαλλε αυτό.

Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς τη χώρα μας σε διάφορους αγώνες;

Θυμάμαι έντονα την πρώτη φορά που μπήκα στο στάδιο όπου διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες. Να βλέπεις τόσο κόσμο, τόσους έμπειρους αθλητές και εσύ να είσαι ανάμεσα τους είναι τιμητικό. Εντάξει γενικότερα θέλω να θεωρώ πως είμαι προσγειωμένος και αθλητής και άνθρωπος, έτσι κάθε επιτυχημένο αγώνα τον αντιλαμβάνομαι σαν μια νέα εμπειρία και νέο μάθημα. Παραμένω συγκεντρωμένος και βλέπω μπροστά για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι και σύντομα.

Ποια θεωρείς την κορυφαία σου στιγμή;

Φυσικά δεν θα ξεχάσω την πρώτη WMC ζώνη που πήρα. Το στάδιο, τον κόσμο στην Κίνα, την ατμόσφαιρα, όμως θεωρώ πως η σπουδαιότερη τιμή ήταν όταν κλήθηκα από την παγκόσμια ομοσπονδία να αγωνιστώ στα World Games 2017 στην Πολωνία. Αυτοί οι αγώνες έχουν να κάνουν με τα αθλήματα που παίρνουν την έγκριση της Ολυμπιακής επιτροπής και αναμένουν την είσοδο τους στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο δικό μου άθλημα κλήθηκαν οι 8 καλύτεροι κάθε κατηγορίας. Ένιωσα μεγάλη τιμή, ένιωσα πως οι κόποι μου είχαν αρχίσει να ανθίζουν.

Πώς είναι μια συνηθισμένη σου μέρα; Περιέγραψε μας την

Κάνω 3ωρη πρωινή προπόνηση και 3ωρη απογευματινή που συμπεριλαμβάνει τροχάδι, τεχνικές, ασκήσης ενδυνάμωσης. Αυτό είναι το πρόγραμμα μου απο Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Την Κυριακή έχω ελεύθερη μέρα και προσπαθώ να ξεκουραστώ.

Τι σκέψεις κάνεις για το μέλλον σου; Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Κύπρο;

Προσπαθώ να μην βλέπω μακριά και να κρατώ τα πόδια μου στη γη. Είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο μου αγώνα. Φυσικά και θέλω να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται και να διακριθώ στο άθλημα, εάν μπεί τελικά στους Ολυμπιακούς (έχει αναγνωριστεί αλλά ακόμα δεν είναι ολυμπιακό άθλημα), σίγουρα θα είναι ένας απ τους στόχους μου. Αγαπώ την πατρίδα μου όμως προσπαθώ να μην προτρέχω και βλέπω το τώρα.

Πώς θα ήθελες να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη;

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη προς τους αθλητές γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο δικό μου άθλημα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τα χρώματα της Κύπρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του 22χρονη Μιχάλη Μανώλη: εδώ

Send this to a friend