Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Θεόδωρος Θεοδώρου: Ο γνήσιος και τίμιος Αλκιώτης για όλες τις δουλειές…
Θεόδωρος Θεοδώρου: Ο γνήσιος και τίμιος Αλκιώτης για όλες τις δουλειές…

Θεόδωρος Θεοδώρου: Ο γνήσιος και τίμιος Αλκιώτης για όλες τις δουλειές…

Του Βάσου Βάσου

Είναι το δεξί χέρι του Άντη Λόππα. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στη νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία Αλκή Ορόκλινη. Ο Θεόδωρος Θεοδώρου, ο τιμ μάνατζερ της «αθάνατης», είναι ένας πιστός στρατιώτης του σωματείου, που υπηρετεί την ομάδα από το 2014, όταν η Αλκή γύρισε σελίδα και τα ηνία σε διοικητικό επίπεδο ανέλαβε ο Άντης Λόππας. Έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι, ώστε η Αλκή να ξεπεράσει τον γολγοθά των μικρότερων κατηγοριών και να επιστρέψει στο χώρο όπου ιστορικά ανήκει, δηλαδή στην πρώτη κατηγορία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα της Λάρνακας, την L.A. Voice, την οποία αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα μας, ο Θεόδωρος μιλά για πολλά και διάφορα που έχουν σχέση με τη φετινή Αλκή, τον πρόεδρό της, ενώ προβαίνει και σε μια μίνι ανασκόπηση της περιπέτειας που βίωσε η ομάδα μετά το 2014 στις μικρότερες κατηγορίες.

– Θεόδωρε, γιατί κουβαλάς τον χαρακτηρισμό «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές» στην Αλκή. Τι σημαίνει για σένα αυτός ο χαρακτηρισμός;

«Όταν το 2014 ξεκίνησε η νέα προσπάθεια για ανάκαμψη της Αλκής, ήμουν ο μόνος υπάλληλος στο σωματείο και τα έκανα όλα. Από εγγραφές, μεταγραφές παικτών, διευθέτηση γηπέδων, πληρωμές παικτών, παραγγελίες αθλητικών στολών, τα πάντα. Κι όλα αυτά τις χρονιές που η ομάδα έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες. Εγώ υπηρετώ την Αλκή από το 2014, όταν ο Άντης Λόππας ανέλαβε την προεδρία του σωματείου».

– Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα;

«Αυτή η ομάδα σημαίνει για μένα πολλά. Από μικρό παιδί υποστήριζα την Αλκή. Θυμάμαι τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν οπαδός της Αλκής, που μ’ έπαιρνε κάθε εβδομάδα στο παλιό

ΓΣΖ για να παρακολουθήσουμε αγώνες της ομάδας. Είτε παίζαμε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας, εμείς είμαστε εκεί για να στηρίξουμε την Αλκή. Έτσι συνδέθηκα με την ομάδα αυτή».

– Θέλω να μας πεις πώς βίωσες την πορεία της Αλκής στις μικρότερες κατηγορίες και κυρίως στην Δ΄ και Γ΄ κατηγορία. Ποιες εντυπώσεις σου έμειναν χαραγμένες στη μνήμη απ’ όλη αυτή την περιπέτεια;

«Όντως ήταν μια περιπέτεια για την ομάδα μας. Ξεκινώντας από την Δ΄ κατηγορία, θα έλεγα ότι η κατηγορία αυτή ήταν… ένα μάθημα για όλους εμάς, ειδικά γι’ αυτούς που δεν ήξεραν τι θα συναντούσαν μπροστά τους. Σαν Αλκή, είμαστε η μόνη ομάδα της κατηγορίας που είχε όλες τις ανέσεις, από αθλητικές στολές, ιατρικό προσωπικό, μασέρ, φυσιοθεραπευτές, είχαμε τα πάντα. Θυμάμαι ότι σε κάποια γήπεδα που πηγαίναμε για να παίξουμε, τα αποδυτήρια δεν χωρούσαν να βάλουμε ούτε το κρεβατάκι για το μασάζ… Οι παίκτες ήταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες για να χωρέσουν μέσα στ’ αποδυτήρια. Ήταν εμπειρίες πρωτόγνωρες για όλους μας. Ευτυχώς για την ομάδα μας, ξεπέρασε ανώδυνα όλα τα προβλήματα. Οι παίκτες μας ήταν επαγγελματίες και κατάφερναν να υπερπηδήσουν τα όποια εμπόδια έβρισκαν μπροστά τους. Στη Δ΄ και Γ΄ κατηγορία η Αλκή ήταν η μόνη ομάδα που λειτουργούσε πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα».

– Ποια ήταν η εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ από την πορεία της ομάδας στις μικρότερες κατηγορίες;

«Σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι που δίναμε, δεν θα πω με ποια ομάδα και σε ποιο γήπεδο, μου έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι με την άφιξη της Αλκής στο γήπεδο, μας περίμεναν… οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, μαζί με 5-6 οπαδούς τους, οι οποίοι μας έκαναν φραστική επίθεση, διότι είχαν απωθημένα από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στη Λάρνακα. Πραγματικά δεν πίστευα αυτά που έβλεπα κι άκουγα. Οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές να κάνουν φραστική επίθεση σε συναδέλφους τους πριν το παιχνίδι»…

Γιατί Αλκή;

– Στη Λάρνακα εδρεύουν τα τελευταία χρόνια αρκετές ομάδες πρώτης κατηγορίας, η Ανόρθωση, η ΑΕΚ, η Σαλαμίνα, ο Ερμής. Υπάρχει, επίσης, μία μεγάλη μερίδα φιλάθλων στην πόλη κι επαρχία που υποστηρίζει Ομόνοια. Εσύ γιατί επέλεξες Αλκή;

«Από τον καιρό που με θυμάμαι μικρό, ήμουν με την Αλκή. Όλοι στο σπίτι μου υποστήριζαν αυτή την ομάδα. Δεν μπορούσα εγώ ν’ αποτελέσω την εξαίρεση. Παρά τις μέτριες πορείες που είχε κατά καιρούς η ομάδας μας και παράλληλα τις πρωταγωνιστικές πορείες που είχαν άλλες ομάδες της Λάρνακας, όπως η Ανόρθωση και η ΑΕΚ, παρέμεινα πιστός. Δεν βρήκα τον λόγο ν’ αλλάξω στρατόπεδο. Από την ηλικία των 5 χρόνων θυμάμαι να με παίρνει ο πατέρας μου στο παλιό ΓΣΖ για να δω την Αλκή. Έμαθα να ζω με αυτή την ομάδα, την αγάπησα και δέθηκα μαζί της».

– Πώς κρίνεις την μέχρι σήμερα πορεία της Αλκής στο πρωτάθλημα;

«Κατά την άποψή μου ο προπονητής μας, ο Σάββας Δαμιανού, έχει κάνει έναν πολύ καλό προγραμματισμό το περασμένο καλοκαίρι. Αυτός επέλεξε το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του. Έκανε εξαιρετικές επιλογές παικτών, ξένων και Κύπριων, με λίγα χρήματα στη διάθεσή του. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ομάδα μας στέκεται αξιοπρεπώς σε όλα τα παιχνίδια και πραγματοποιεί μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

– Η Αλκή είναι η ομάδα με τον δεύτερο πιο χαμηλό προϋπολογισμό στην πρώτη κατηγορία, δεν έκανε βασικό στάδιο προετοιμασίας στο εξωτερικό, πραγματοποίησε λίγες (αριθμητικά) μεταγραφές κι έχει αρκετούς Κύπριους στο ρόστερ της. Κι όμως παρουσιάζει μια ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύεις ότι όλα αυτά στέλνουν κάποια μηνύματα προς τους ιθύνοντες κι άλλων κυπριακών σωματείων;

«Από την περσινή σεζόν, όταν παίζαμε στη Β΄ κατηγορία, ο προπονητής μας είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας, που αποτελείτο ως επί τω πλείστο από Κύπριους και ότι θα έκανε μόνο 7-8 μεταγραφές. Αυτό για ορισμένους ήταν ρίσκο. Ο προπονητής μας, όμως, κάτι ήξερε καλύτερα. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και η εικόνα που έβγαλε η ομάδα στα γήπεδα στις πρώτες αγωνιστικές, τον δικαιώνουν. Φανερώνουν ότι η δουλειά του Σάββα Δαμιανού και οι επιλογές του ήταν απόλυτα σωστές. Το γεγονός ότι έχουμε χαμηλό προϋπολογισμό, αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Το ζητούμενο είναι να κάνεις τις σωστές επιλογές. Ούτε πιστεύω ότι επειδή κάναμε προετοιμασία στην Κύπρο διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στη δυναμική της ομάδας. Βλέπουμε ότι η Αλκή δεν υστερεί από καμία άλλη ομάδα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Το προπονητικό τιμ, μαζί με τους γυμναστές, δουλεύουν πάνω σ’ επαγγελματικά πλαίσια».

Για τον Λόππα

– Για τον πρόεδρο, τον Άντη Λόππα, τι θα έλεγες; Πώς θα τον χαρακτήριζες;

«Είναι ο αναμορφωτής της Αλκής, ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα στη ζωή, που διατήρησε στην επιφάνεια το όνομα και την ιστορία της. Το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω ότι όλοι οι φίλοι της Αλκής εκτιμούν το έργο και τη βοήθειά του προς το σωματείο».

– Έχει ανάγκη το κυπριακό ποδόσφαιρο τέτοιους παράγοντες;

«Σίγουρα. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους να ηγούνται ενός σωματείου, τότε η εύρωστη λειτουργία μιας ομάδας είναι εγγυημένη. Ο Λόππας είναι το Άλφα και το Ωμέγα της Αλκής. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα μας έχει προοδεύσει κι έχει μεγαλώσει την τελευταία τετραετία. Είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, κύριος με όλη τη σημασία της λέξης και τίμιος. Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, ότι ο Άντης Λόππας δεν συνέδραμε μονάχα στην αγωνιστική ανάκαμψη της Αλκής, αλλά ταυτόχρονα βοήθησε σημαντικά και στο οικονομικό σουλούπωμα του σωματείου μας. Από την τέταρτη κατηγορία μέχρι και σήμερα. Πριν μερικά χρόνια τα οικονομικά μας ήταν σε άθλια κατάσταση. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι κάθε τέλος του μήνα. Αυτό συμβαίνει από τον καιρό που είμαστε στην Δ΄ κατηγορία».

Παραπάνω στήριξη

– Έχει την στήριξη που αξίζει ο κ.Λόππας από τον απλό φίλαθλο κόσμο και από τους εξωδιοικητικούς;

«Έχουμε την στήριξη του κόσμου. Αυτό είναι γεγονός. Και την είχαμε και στις μικρότερες κατηγορίες όχι μόνο φέτος στην πρώτη κατηγορία. Στήριξη έχουμε και από εξωδιοικητικούς. Όμως, είναι αλήθεια πως περιμένουμε περισσότερη βοήθεια. Ο κόσμος πρέπει να έλθει πιο κοντά».

– Οι προβλέψεις σου για το φετινό πρωτάθλημα ποιες είναι; Ποιες ομάδες σου προκάλεσαν θετική ή αρνητική εντύπωση μέχρι σήμερα;

«Είναι γεγονός ότι καμία ομάδα δεν μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση. Όλες οι μικρές, θεωρητικά, ομάδες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, πολλοί μιλούσαν για αδυναμίες του Ολυμπιακού και του Εθνικού λόγω κυρίως του εμπάργκο μεταγραφών. Βλέπουμε, όμως, αυτές τις ομάδες να είναι ανταγωνιστικές ακόμα και με Κύπριους ποδοσφαιριστές και να βγάζουν καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όσον αφορά την πρώτη εξάδα, θα είναι μεγάλη έκπληξη για μένα αν σπάσει η εξάδα με ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΚ, Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΕΛ. Αυτές οι ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν, για τον τίτλο και για την έξοδο στην Ευρώπη».

 

Send this to a friend