Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Την αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου μπροστά στο αεροδρόμιο με τη δημιουργία Ενιαίου Θαλάσσιου Πάρκου στον κόλπο της Λάρνακας δρομολογεί ο Δήμος Λάρνακας. Το σχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Λάρνακα – Γαλάζια Πόλη» όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με το Ναυτικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας, φορείς και κυβερνητικά, θα αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές στον κόλπο της Λάρνακας, όπως το αρχαίο ναυάγιο του Μαζωτού, το ναυάγιο Ζηνοβία και ο νέος τεχνητό ύφαλο που θα ποντιστεί το Φεβρουάριο στην Ορόκλινη. Το νέο στοιχείο θα είναι η αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου μπροστά από το Αεροδρόμιο, κατά τρόπο που να μην δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας. Πρώτη κίνηση θα είναι η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής στον κόλπο της Λάρνακας για σκοπούς ετοιμασίας της μελέτης, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση κι έγκριση από τα αρμόδια τμήματα. Δεν αποκλείεται για την υλοποίηση του έργου, να επιχειρηθεί η ένταξη του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και θα εδρεύει επίσης στη Λάρνακα, το Blue Career Center της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Ένας από τους στόχους του προγράμματος, είναι η μετατροπή των «μπλε επαγγελμάτων» σε επαγγέλματα ελκυστικά για τους νέους.

Για την πρώτη Μπιενάλε στη Κύπρο , τη”Μπιενάλε Λάρνακα 2018″ θα μιλήσουν οι διοργανωτές σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 6μμ. Η Μπιενάλε Λάρνακα θεωρείται ως μία σημαντική πολιτιστική διοργάνωση για τη Κύπρο και τη Λάρνακα.

Στη Λίμνη της Ορόκλινης θα βρίσκεται στη 1:30μμ το Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Η επίσκεψη στο βιότοπο γίνεται με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, Καρμένου Βέλα.

Επίσκεψη στη Λάρνακα πραγματοποιεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος στις 10πμ θα βρίσκεται στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας και στις 11 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Δρομολαξιάς Μενεού.

Πλήθος κόσμου παρέστη χθες βράδυ στο 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, «Η Αθηένου στο πιάτοσας». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην ετοιμασία τους, όπως παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλλουμιού και να δοκιμάσουν τις πεντανόστιμες τοπικές γεύσεις της Αθηένου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβλήθηκε η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, τιμώντας έτσι τη Μέρα της Αγρότισσας

«Όλα σε θυμίζουν» είναι ο τίτλος της Συναυλίας της Χορωδίας της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας. Η συναυλία αρχίζει στις 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο. Θα συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος «ΑΧΝΑ» του Κέντρου Νέων Άχνας

Send this to a friend