Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη φυλακή 37χρονος από τη Δρομολαξιά που έκλεβε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Στη φυλακή 37χρονος από τη Δρομολαξιά που έκλεβε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Στη φυλακή 37χρονος από τη Δρομολαξιά που έκλεβε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Προέβηκε παράνομα σε 506 ακυρώσεις εγγραφών ασθενών και τσέπωνε τα τέλη

Δεν γλίτωσε την άμεση φυλάκιση ο Θεοφάνης Θεοφάνους, 37 χρόνων, από τη Δρομολαξιά, ο οποίος προέβαινε σε ακυρώσεις εγγραφών ασθενών στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και τσέπωνε τα τέλη. Χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον καταδίκασε σε 15μηνη ποινή φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, σε κατηγορίες που αφορούν κλοπή και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό.

Τ’ αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο του 2014. Κατά τον επίδικο χρόνο ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως υπάλληλος στο τμήμα εγγραφών ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες. Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν ασθενείς μετέβαιναν για εξέταση σε διάφορα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ανέφερναν ότι σε προγενέστερες ημερομηνίες είχαν μεταβεί για εξέταση στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών, αλλά οι εγγραφές τους στο μηχανογραφημένο σύστημα του νοσοκομείου δεν εντοπίζονταν.

Μετά τη σύλληψή του, ο Θεοφάνους έδωσε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία και παραδέχθηκε ότι έκαμνε περί τις τρεις ακυρώσεις εγγραφών ασθενών την ημέρα κι έκλεβε τα ανάλογα τέλη (10 ευρώ για κάθε ασθενή). Από τον τελικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος κατηγορούμενος προέβηκε παράνομα σε 506 ακυρώσεις εγγραφών και εισέπραξε το συνολικό ποσό των 5060 ευρώ.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend