Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Οι σκαπτικές εργασίες για το αποχετευτικό στους δρόμους της Λάρνακας μπορούν να θεωρηθούν και ως Πεδίο Αρχαιολογικών ανασκαφών, δήλωσε στο ΡΙΚ η Αρχαιολογική λειτουργός, Πολίνα Χριστοφή, Υπεύθυνη για τις ανακαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως, κατά τη διάνοιξη αυλακιών στους δρόμους για την τοποθέτηση του δικτύου αποχέτευσης. Η πρόσφατη ανακάλυψη έγινε χθες, μπροστά στο Δημαρχείο της Λύσης. Εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής δύο αρχαίοι τάφοι της κλασσικής περιόδου, που ανάγονται στον 4ο ή 5ο αιώνα πΧ. Ο ένας από τους τάφους είναι τυπικός λαξευτός θαλαμοειδής, και ο δεύτερος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, καθώς η ανασκαφή είναι στα πολύ αρχικά στάδια. Η Λειτουργός υπεύθυνη για τις ανακαλύψεις που γίνονται στα πλαίσια των εκσκαφών του αποχετευτικού Πολίνα Χριστοφή, ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο δεν είναι ακόμη γνωστό κατά πόσον οι τάφοι έχουν συληθεί, ωστόσο έχουν εντοπιστεί σε αυτούς ανθρώπινα οστά και πήλινα κτερίσματα. Η ανακάλυψη αυτή θα καθυστερήσει την αποπεράτωση του αποχετευτικού στο σημείο αυτό του δρόμου, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στο Δημαρχείο Λύσης, η οποία αυτή τη στιγμή γίνεται με σχετική δυσκολία, ανέφερε στο ΡΙΚ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Καουρής. Σε άλλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην

περιοχή του Άη Γιάννη οπου εντοπίστηκαν πριν από ένα περίπου μήνα ασύλητοι τάφοι, οι εργασίες θα διαρκέσουν για άλλους δύο με τρεις μήνες, ανέφερε στο ΡΙΚ εκπρόσωπος του Μουσείου.

O Δήμος Αθηένου αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ευρωπαϊκή Πόλη Καλής Πρακτικής για το έργο που επιτελείται στον τομέα του εθελοντισμού. Η διάκριση “Καλή Πρακτική URBACT” επιτεύχθηκε έπειτα από μια επιτυχημένη πρόσκληση υποβολής προτάσεων και μια έντονη διαδικασία επιλογής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου. Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς που παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης, στο Ταλλίν της Εσθονίας, παρουσίασε την πρόταση που υπόβαλε που είχε ως θέμα « Ο Εθελοντισμός στην Αθηένου». Στο URBACT City Festival που διοργανώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 450 επαγγελματίες αστικής ανάπτυξης από όλη την Ευρώπη. Η διάκριση ως Πόλη Καλής Πρακτικής, δίνει τη δυνατότητα στην Αθηένου να γίνει συνήγορος για αλλαγή, να συμβάλει σε εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του URBACT και να συμβάλει πραγματικά στην Ατζέντα για την Αστική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συνάντηση με εκπροσώπους του Οργασμού Νεολαίας Κύπρου θα έχει στις 7μμ Γραφείο του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας για να συζητήσει μαζί τους το θέμα δημιουργίας του πρωτοποριακού προγράμματος “Youth Makerspace Larnaca. Πρόκειται για πρόγραμμα που λειτουργεί με επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική, και που πρώτη φορά υλοποιείται στην Κύπρο. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθεί χώρος, που θα καταστεί κυψέλη ιδεών, και θα έχει στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους νέους πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών. Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το πρόγραμμα και προσφέρεται από τον Δήμο Λάρνακας, βρίσκεται στην πρώην οικία Επάρχου.

Διαδραστική διάλεξη με τίτλο emotional eating, όταν το φαγητό γίνεται μέσο έκφρασης συναισθηματικών μας αναγκών διοργανώνεται στις 6:30μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τη διάλεξη διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας με τον Δήμο Λάρνακας. Οι συναισθηματικές δυσκολίες, οι καθημερινές προκλήσεις, άγχη, χαρές, και οι σημαντικές επιτυχίες, δεν είναι πάντα εύκολο να εκφραστούν με λόγια και πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στη χρήση του φαγητού ως τρόπο έκφρασης ή ελέγχου των έντονων συναισθημάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Συντονίζει και παρουσιάζει η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Κριστίνα Παντελή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο Θεατρικός όμιλος του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας παρουσιάζει στις 8 απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας τη θεατρική παράσταση Καθρέφτης ψυχής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα γίνονται δεκτές εισφορές για ενίσχυση των στόχων του Σχολείου.

Εγκαινιάζεται στις 7:30 στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Έκθεση Υδατογραφίας & Ψηφιδωτου που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Ο Λαζαρής Αργυρού παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά σε υδατογραφίες και ψηφιδωτά. Εγκαίνια θα τελέσει ο Φιλόλογος – Κριτικός Λογοτεχνίας Κώστας Χατζηγεωργίου

Send this to a friend