Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νόμιμη η λειτουργία του BINGO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Νόμιμη η λειτουργία του BINGO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Νόμιμη η λειτουργία του BINGO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις 06/10/17 ξεκαθαρίζει το πεδίο αναφορικά με τη λειτουργία τόμπολας ή bingo από σωματεία. Κατέστησε στην ουσία νόμιμη την λειτουργία τους, νοουμένου ότι αυτά είναι εγγεγραμμένα σωματεία και ότι αυτά λειτουργούν και διεξάγουν τόμπολα.

Η πιο πάνω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου λήφθηκε, στο πλαίσιο αιτήματος του σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, για έκδοση διατάγματος Certiorari .

Οι οποιοδήποτε ισχυρισμοί της Αστυνομίας, λοιπόν, για παραβίαση όρων του καταστατικού των σωματείων αποτελούν εσωτερικά θέματα του σωματείου και όχι λόγους για εκτέλεση εντάλματος έρευνας, σύμφωνα με το οποίο κατασχέθηκαν σχεδόν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο υποστατικό του BINGO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (πλην τα τραπέζια και οι καρέκλες).

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση απασχόλησε 40 αστυνομικούς και έγινε στις 12 Ιουλίου διαρκώντας μέχρι και τα ξημερώματα, δηλαδή την 13η Ιουλίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σε μια πολυσέλιδη απόφαση επεξηγεί πλήρως το καθεστώς κάτω από το οποίο μπορούν να διεξάγονται τόμπολες από σωματεία και καθιστά ουσιαστικά άνευ αντικειμένου και άνευ λόγου της μεγάλης φύσεως επιχειρήσεις που διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την Αστυνομία σε διάφορα υποστατικά Βingo στην Κύπρο.

Για τους Αιτητές εμφανίστηκαν οι Αντώνης Δημητρίου και Χριστίνα Χριστοφή για τα δικηγορικά γραφεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Πηγή: tothemaonline.com

Send this to a friend