Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Πωλούσε πλαστές άδειες οδήγησης – Παρίστανε τον εξεταστή και τσέπωνε τα χρήματα
ΛΑΡΝΑΚΑ: Πωλούσε πλαστές άδειες οδήγησης – Παρίστανε τον εξεταστή και τσέπωνε τα χρήματα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πωλούσε πλαστές άδειες οδήγησης – Παρίστανε τον εξεταστή και τσέπωνε τα χρήματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Παρασκευή 13/10, διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον 27χρονου από το Δάλι, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από αντιπρόσωπο, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απειλής που διαπράχθηκαν μεταξύ του 2015 – 11/10/2017 στην Λευκωσία και τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 11/10/2017 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από προϊστάμενη του Τμήματος Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Λάρνακα, ότι μετέβηκε στο τμήμα της άνδρας από τη Λάρνακα και ζητούσε να παραλάβει την άδεια οδηγού του, αφού πρώτα υπέδειξε προσωρινή άδεια οδηγού εκδομένη από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ )Λευκωσίας. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μέσω του ΤΟΜ διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε εκδόθηκε προσωρινή άδεια οδηγού στον συγκεκριμένο άνδρα και πως ουδέποτε είχε προγραμματισμένη εξέταση για έκδοση κανονικής άδειας οδήγησης.

Επίσης, σε έλεγχο που έγινε, το έντυπο της προσωρινής άδειας οδήγηση που κρατούσε ο άνδρας, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστό. Το γεγονός κίνησε υποψίες στην υπάλληλο και προϊστάμενη του Τμήματος, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις από τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις δάσκαλος οδήγησης τους ήταν ο ύποπτος.

Στη σκηνή μετέβη μέλος του ΤΑΕ Λάρνακας, ο οποίος παρέλαβε τα σχετικά έντυπα και σε ερωτήσεις που έγιναν στον άνδρα, απάντησε ότι την προσωρινή άδεια οδήγησης του την παρέδωσε ο ύποπτος, ο οποίος ήταν ο δάσκαλος οδήγησης του. Είπε επίσης ότι ο ύποπτος τον οδήγησε σε εξέταση, αφού του κατέβαλε το ποσό των 180 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία, την εξέταση την έκανε άγνωστος άντρας στις 25/08/2017, στο ΤΟΜ Λευκωσίας, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως εξεταστής.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στις 30/09/2016 μετέβη στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη άνδρας από την Τερσεφάνου και ζήτησε να παραλάβει την κανονική άδεια οδήγησης του, αφού σύμφωνα με τον ύποπτο ο οποίος ήταν ο δάσκαλος οδήγησης του, είχε επιτύχει σε εξέταση που του έγινε από τον ίδιο τον 27χρονο, καταβάλλοντας το ποσό των 180 ευρώ.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας από τη Τερσεφάνου ουδέποτε παρακάθισε σε εξέταση οδήγησης ούτε και είχε προγραμματισμένη εξέταση. Η Λειτουργός του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη ενημέρωσε τον άνδρα για όσα εντόπισε, ωστόσο αυτός δεν κατάγγειλε ποτέ το συμβάν στην Αστυνομία. Την Πέμπτη (12/10) ο άνδρας κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας όπου σε γραπτή του κατάθεση επαληθεύει τα όσα εντοπίστηκαν από τον έλεγχο που έγινε. Είπε ακόμα ότι δεν κατάγγειλε ποτέ το συμβάν στην αστυνομία λόγω απειλών που δέχθηκε η μητέρα του για τη ζωή της από τον ύποπτο.

Εξάλλου στις 03/10/2016 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από την προϊσταμένη του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Λάρνακα ότι άνδρας από τη Βουλγαρία ηλικίας 21 χρόνων μετέβη στο γραφείο και ανέφερε ότι ήθελε να παραλάβει την κανονική του άδεια. Ωστόσο από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύστημα διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος δεν είναι κάτοχος άδειας οδηγού και ότι έχει αποτύχει στην εξέταση οδήγησης δυο φορές, με τελευταία τον Αύγουστο του 2016. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι η προσωρινή άδεια οδηγού που παρουσίασε ήταν πλαστή και δεν εκδόθηκε από τη Δημοκρατία.

Ο 21χρονος ανέφερε στην Λειτουργό του Γραφείου εξυπηρέτησης του Πολίτη ότι την προσωρινή άδεια, του την έδωσε ο δάσκαλος οδήγησης του, δηλαδή ο ύποπτος αφού του ανέφερε ότι είχε επιτύχει την εξέταση και ανέμενε να του εκδοθεί η κανονική άδεια οδηγού του.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν τον 21χρονο ο οποίος τους επιβεβαίωσε όσα εντοπίστηκαν από την έρευνα και πρόσθεσε πως για την εξέταση πλήρωσε στον ύποπτο 200 ευρώ.

Με βάση την μαρτυρία του 21χρονου η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου, ο οποίος συνελήφθηκε την Πέμπτη (12/10) το απόγευμα στα γραφεία Σχολής Οδηγών στο Πέρα Χωρίο Νήσου. Την ίδια μέρα η Αστυνομία διενήργησε έρευνες τόσο στην Σχολή Οδηγών όσο και στην οικία του υπόπτου από όπου κατασχέθηκε αριθμός εγγράφων για αξιολόγηση αφού κάποια φαίνονται πλαστά.

Το βράδυ της Πέμπτης (12/10) στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση κατά την οποία παραδέχεται την διάπραξη όλων των αδικημάτων, εκτός της απειλής. Στην κατάθεση του ο ύποπτος εμπλέκει και άλλα πρόσωπα στα οποία έδωσε πλαστές άδειες οδήγησης, ωστόσο δεν προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο 27χρονος ύποπτος συνελήφθηκε και την Παρασκευή (13/10) οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Send this to a friend