Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Κίνδυνος με τα σκούτερ στις Φοινικούδες
Κίνδυνος με τα σκούτερ στις Φοινικούδες

Κίνδυνος με τα σκούτερ στις Φοινικούδες

Άρχισε να ξεφεύγει η κατάσταση με τα ηλεκτρικά σκούτερ που διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Όλο και περισσότεροι οδηγοί, ως επί τω πλείστο νεαροί, χρησιμοποιούν τέτοια οχήματα πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο μέχρι και τον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων πεζών.

Και τούτο, διότι οι πλείστοι τα οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα, περνώντας δίπλα από τους ανυποψίαστους πεζούς. Τα συγκεκριμένα σκούτερ έχουν καταντήσει μάστιγα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και το κοινό δικαιολογημένα διερωτάται αν οι υπεύθυνοι (Αστυνομία, Τμήμα Οδικών Μεταφορών κτλ) περιμένουν πρώτα να θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν επιτέλους μέτρα. Ο παραλιακός πεζόδρομος των Φοινικούδων και της Πιαλέ Πασά είναι προς εξυπηρέτηση του κοινού που θέλει να κάνει τη βόλτα του.

Αντί αυτού, σε ορισμένες περιπτώσεις τα σκούτερ αυτά περνούν… σαν «σφαίρα» δίπλα από τους πεζούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Η ολοένα αυξανόμενη χρήση τέτοιων οχημάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και οι αρμόδιοι καλούνται άμεσα να πάρουν μέτρα προτού να είναι αργά.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend