Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατάσχεση καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατάσχεση καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατάσχεση καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα

Ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού εντόπισαν και κατάσχεσαν την Τετάρτη (11/10) λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κοφίνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, στο πλαίσιο της επιχείρισης ερευνήθηκαν συνολικά πέντε οικίες και σε τρεις από αυτές, στις οποίες διαμένουν αλλοδαποί, εντοπίστηκαν αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα, τα οποία από τις προκαταρκτικές έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, σε οικία, εντοπίστηκαν 200 τεμάχια τσιγάρα μάρκας GAULWAZ και 2 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN, συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης ύψους € 55. Για την υπόθεση, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικο συμβιβασμό, με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 50.

Σε άλλη οικία εντοπίστηκαν, 640 τεμάχια τσιγάρα μάρκας PRESIDENT, 480 τεμάχια τσιγάρα μάρκας VV1 και 11 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN, συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης ύψους € 311. Ο ένοικος της οικίας συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 350.

Σε τρίτη οικία εντοπίστηκαν, 1400 τεμάχια τσιγάρα μάρκας GAULWAZ και 26 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN, συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης ύψους € 500.
Ο ένοικος της οικίας συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ενώ τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικο συμβιβασμό της με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 500.

Όλα τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Από ΚΥΠΕ

Send this to a friend