Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Λιμενίσκο Αρχιρόδον στο Βασιλικό βρίσκεται η Ελπίδα
Στο Λιμενίσκο Αρχιρόδον στο Βασιλικό βρίσκεται η Ελπίδα

Στο Λιμενίσκο Αρχιρόδον στο Βασιλικό βρίσκεται η Ελπίδα

Στο Λιμενίσκο Αρχιρόδον στο Βασιλικό βρίσκεται η Ελπίδα. Πρόκειται για το πλοίο με την ονομασία Ελπίδα -Βόλος, το οποίο αγοράστηκε από την ΕΤΑΠ Λάρνακας για να ποντιστεί και να αποτελέσει τον νέο ύφαλο στον κόλπο της Λάρνακας.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 3 του μηνός από το Λιμάνι των Αντικύρων,που είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Βοιωτίας. Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στο Ζύγι, όπου θα παραμείνει μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ώστε να αφαιρεθούν οι μηχανές και οι ρύποι όπως καύσιμα, μηχανέλαια και άλλες τοξικές ουσίες, και να είναι κατάλληλο και έτοιμο για πόντιση. Οι διαδικασίες δημιουργίας τεχνητού υφάλου είχαν ξεκινήσει από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, και το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θάλασσα 2014-2020.

Το σκάφος Ελπίδα υπό Ελληνική σημαία, είχε ναυπηγηθεί το 1965. Είναι μήκους 62 μέτρων και 57 εκατοστών και πλάτους 10 μέτρων και 29 εκατοστών. Η πόντιση του πλοίου θα γίνει στα ανοιχτά της παραλίας Ορόκλινης, τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή στις αρχές του νέου έτους. Η Ελπίδα, ο νέος τεχνητός ύφαλος της Λάρνακας, μαζί με το παγκοσμίου φήμης ναυάγιο «Ζηνοβία» εκτιμάται ότι θα εδραιώσουν γερά τη Λάρνακα στον διεθνή τουριστικό χάρτη των καταδυτικών προορισμών.

Send this to a friend