Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Θέλει πράσινο… ο Παρίδης, θέλει πράσινο η Λάρνακα
Θέλει πράσινο… ο Παρίδης, θέλει πράσινο η Λάρνακα

Θέλει πράσινο… ο Παρίδης, θέλει πράσινο η Λάρνακα

Ένα από τα πολλά σημεία μέσα στην πόλη μας που χρειάζεται επειγόντως πράσινο και καλή τοπιοτέχνιση είναι στο άγαλμα του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 Μιχαλάκη Παρίδη, παρά το κτήριο των Καλογραιών, απέναντι από το Μουσείο Λάρνακας.

Γύρω από το άγαλμα του Παρίδη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας, επικρατεί μια σκέτη… ξεραΐλα. Το πράσινο (δυστυχώς) είναι σαν… διασκορπισμένη διαδήλωση. Το τραγελαφικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα συνεργεία του Δήμου Λάρνακας συχνά πυκνά επισκέπτονται το σημείο για να ποτίσουν.

Τι να ποτίσουν; Το χώμα; Πού είναι η υπηρεσία κήπων και πάρκων του Δήμου Λάρνακας, ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για να πρασινίσει και να ομορφύνει το κεντρικό αυτό σημείο της πόλης; Υπάρχουν κι άλλα σημεία εντός της πόλης που χρειάζονται πράσινο και τοπιοτέχνιση. Μια βόλτα να κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και θα πεισθούν. Ο παραλιακός πεζόδρομος στις Φοινικούδες ακόμα περιμένει να τοπιοτεχνηθεί με πράσινο. Τα τελευταία χρόνια όλο για πράσινο ακούμε, αλλά πράσινο δεν βλέπουμε…

Βάσος Βάσου

Send this to a friend