Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος κοιμητηρίου άρχισε να επιβάλλει ο Δήμος Λάρνακας
Τέλος κοιμητηρίου άρχισε να επιβάλλει ο Δήμος Λάρνακας

Τέλος κοιμητηρίου άρχισε να επιβάλλει ο Δήμος Λάρνακας

Άρχισαν ν’ αποστέλλονται ειδοποιήσεις για καταβολή τέλους κοιμητηρίου στη Λάρνακα. Το τέλος κοιμητηρίου επιβάλλεται με βάση τον Περί Κοιμητηρίων (Ταφής και Εκταφής) Νόμο.

Τα έσοδα από το κοιμητήριο θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και γενικά τη λειτουργία του νέου κοιμητηρίου Λάρνακας, στην Τερσεφάνου.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τέλος θα εισπράττεται ανά νοικοκυριό εντός δημοτικών ορίων για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο κάθε κάτοικος που έχει ένσταση για το ποσό που του έχει κατανεμηθεί, μπορεί να υποβάλει ένσταση στα γραφεία του δήμου το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017. Το δικαίωμα ταφής ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά θανόντα. Διευκρινίζεται, ότι το πιο πάνω τέλος είναι ανεξάρτητο από τη δαπάνη για την αγορά ταφών, η οποία ανέρχεται στα χίλια ευρώ ανά τάφο για τους κατοίκους της Λάρνακας και στα 1700 ευρώ για μη κατοίκους της Λάρνακας.

Το τέλος κοιμητηρίου θα καταβάλλεται από κάθε νοικοκυριό ανεξάρτητα από την κατοχή (ιδιοκτησία) τάφου στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού ή σε άλλο κοιμητήριο εντός των δημοτικών ορίων. Ο Δήμος Λάρνακας θεωρεί ότι το τέλος κοιμητηρίου που επιβάλλει είναι κατά πολύ χαμηλότερο από άλλους δήμους.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend