Home ΕΞΟΔΟΣ Στην Κοφίνου θα γίνει το απόλυτο κυπριακό φεστιβάλ
Στην Κοφίνου θα γίνει το απόλυτο κυπριακό φεστιβάλ

Στην Κοφίνου θα γίνει το απόλυτο κυπριακό φεστιβάλ

Το χαλούμι, ο τραχανάς, η αναρή με το μέλι και το χαρουπόμελο θα έχουν την τιμητική τους.
Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου στις 15.00.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι Παγκύπριας εμβέλειας και πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία εδώ και 13 χρόνια.

Προσελκύει πέραν των 10.000 επισκεπτών, ντόπιων και ξένων,  και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στην Παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ έχει και διακρατικό χαρακτήρα με συμμετέχοντες οργανισμούς από Κρήτη.

Πρόκειται για μια ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν την παράδοση στις διάφορες μορφές της, με σκοπό οι νεότερες γενιές να βιώσουν τα ήθη και τα έθιμα, ενώ ακόμη λειτουργεί ως πόλος έλξης για πολιτιστικό τουρισμό.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να διατηρήσει, να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας, στηρίζοντας παράλληλα και τις γυναίκες της υπαίθρου, στην προσπάθεια τους για επαγγελματική δραστηριότητα.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι καινοτόμο μιας και  κάθε χρόνο έχει διαφορετικό ύφος και θεματική, πάντα όμως βασισμένο στην παράδοση!

Η καινοτομία του εστιάζεται στο ότι έχει σταθερή ημερομηνία και κάθε χρόνο φιλοξενείται από διαφορετική κοινότητα και αυτό του δίνει άλλο χαρακτήρα.

Μέσω του φεστιβάλ γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του παραδοσιακού χαρακτήρα της κοινότητας που το φιλοξενεί.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην κοινότητα Κοφίνου, μια προσφυγική κοινότητα με κατοίκους από 85 διαφορετικά χωριά.

Η Κοφίνου δεν έχει παραδοσιακό χαρακτήρα γι’ αυτό το φετινό φεστιβάλ θα εστιάσει στην προβολή των κατεχόμενων κοινοτήτων μέσα από τη γαστρονομία και την τέχνη.

Το 14ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το χαλλούμι, ο τραχανάς, η αναρή με το μέλι και το χαρουπόμελο θα έχουν την τιμητική τους.

Παράλληλα γνωστοί σεφ θα παρουσιάσουν εναλλακτικές συνταγές με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στο φεστιβάλ πέραν της συμμετοχής των Μελών του Συλλόγου παραχωρούνται και περίπτερα σε άλλα οργανωμένα σύνολα άλλων περιοχών για να προβάλουν τα δικά τους προϊόντα.

Θα συμμετέχει επίσης ο Δήμος Σωτήρας για να προβάλει το κολοκάσι που έχει πιστοποιηθεί με προϊόν ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ.

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας ενώ, μέσα από την πολυετή του δράση  στον τομέα της παραδοσιακής κουλτούρας έχει ως στόχο να προωθήσει, να αναδείξει και να προβάλει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας.

Πηγή: city.sigmalive.com

Send this to a friend