Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξεσηκωμός κυνηγών ελεύθερης Αμμοχώστου για τη νέα νομοθεσία
Ξεσηκωμός κυνηγών ελεύθερης Αμμοχώστου για τη νέα νομοθεσία

Ξεσηκωμός κυνηγών ελεύθερης Αμμοχώστου για τη νέα νομοθεσία

Παρέδωσαν πέραν των 860 εκλογικών βιβλιαρίων

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία τους για τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο από τη Βουλή για την Προστασία και Διαχείριση των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων εξέφρασαν σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Λιοπέτρι πέραν των 500 κυνηγών από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, στην οποία παρευρέθηκαν και βουλευτές της επαρχίας, αποτέλεσαν τα πρόσφατα εξαντλητικά, όπως χαρακτηρίζονται από κυνηγούς, χρηματικά προστίματα που έχουν επιβληθεί σε διάφορες υποθέσεις λαθροθηρίας, τα οποία μέσα σ’ ένα μόνο μήνα υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν συνολικά τις 35 χιλιάδες ευρώ μόνο στην επαρχία Αμμοχώστου. Επίσης, οι κυνηγοί των Κοκκινοχωρίων διαμαρτύρονται και για τη δράση ξένων ακτιβιστών της οργάνωσης «Committee Against Bird Slaughtering» στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν μαζευτεί πέραν των 860 εκλογικών βιβλιαρίων από κυνηγούς των Κοκκινοχωρίων.

Τα εκλογικά βιβλιάρια θα παραδοθούν στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου και προσεχώς θα συγκληθεί επαρχιακή συγκέντρωση των κυνηγών της ελεύθερης Αμμοχώστου, κατά την οποία θα αποφασιστούν επιπρόσθετα μέτρα και ενέργειες. Μιλώντας στην προψεσινή συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου Κώστας Μιχαήλ ξεκαθάρισε ότι οι κυνηγοί της επαρχίας δεν τάσσονται υπέρ της λαθροθηρίας, αλλά αντιδρούν στο γεγονός ότι κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά από τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν με βάση τη νέα νομοθεσία, η οποία εμπεριέχει συστατικά που δεν αφορούν μόνο το λαθροκυνήγι. Κάλεσε, δε, όλους τους κυνηγούς της επαρχίας να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια ως ενέργεια διαμαρτυρίας, ζητώντας παράλληλα τροποποίηση της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Υποστήριξε, τέλος, ότι η νομοθεσία δεν έχει συνταχθεί με στόχο τον εμπλουτισμό των βιοτόπων με θηράματα, αλλά με στόχο την επιβολή υπέρογκων προστίμων στους κυνηγούς και κάλεσε τους βουλευτές της επαρχίας να καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για να διορθωθούν κάποιες πρόνοιες της νομοθεσίας, τονίζοντας ότι οι κυνηγοί είναι υπεράνω κομματικών χρωματισμών.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend