Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θανατηφόρο – Φυλάκιση σε νεαρό
Θανατηφόρο – Φυλάκιση σε νεαρό

Θανατηφόρο – Φυλάκιση σε νεαρό

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε τη Δευτέρα (18/9) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον Γιάννη Χασάπη, 24 χρόνων, από τη Λάρνακα, για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη πριν από τρία χρόνια.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης. Είχε προηγουμένως παραδεχθεί την κατηγορία της οδήγησης χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 2014 στην οδό Πατρών, έξω από τη φρουταρία «Ζυγός», στη Λάρνακα. Θύμα ήταν η 55χρονη, τότε, Ιουλία Ντίμοβα, από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικος Κιτίου. Η άτυχη Ντόμοβα μόλις είχε ψωνίσει από την φρουταρία και διασταύρωνε τον δρόμο, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χασάπης.

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν ότι δεν αντιλήφθηκε την 59χρονη να διασταυρώνει πεζή τον δρόμο καθότι προπορευόμενο όχημα εμπόδιζε την ορατότητά του. Θέση, όμως, την οποία απέρριψε το δικαστήριο εκδίδοντας την καταδικαστική του απόφαση.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend