Home ΕΞΟΔΟΣ 5 νέα και υποσχόμενα μαγαζιά για λαχταριστό brunch
5 νέα και υποσχόμενα μαγαζιά για λαχταριστό brunch

5 νέα και υποσχόμενα μαγαζιά για λαχταριστό brunch

Το καλοκαίρι μας αφήνει σιγά σιγά και αρχίζουμε να αναζητούμε πια τις παλιές μας συνήθειες. Αφήνουμε τις παραλίες και τα beach bars, τις ξαπλώστρες και τα μαγιό και συναντιόμαστε τα πρωινά σιγά σιγά του σαββατοκύριακου για το αγαπημένο μας brunch.

Αρκετά μαγαζιά λοιπόν άρχισαν να επαναφέρουν το brunch στα μενού τους, άλλα το διατηρούσαν και το καλοκαίρι και μερικά μόλις άνοιξαν και το Time Out σου τα παρουσιάζει.

Μάθε λοιπόν, πρώτος, πού θα φας brunch αυτή τη σεζόν από 5 καινούργιους χώρους.

Kika’s Garden homemade food & produce
Μία από τις πιο αγαπημένες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού είναι η αυλή και οι μαγειρικές της κυρίας Κίκας που φτιάχνει υπέροχο brunch με φρέσκα προϊόντα από τον κήπο και την αυλή της. Μαζί με την κόρη της δημιούργησαν ένα ξεχωριστό χώρο στο χωριό τους την Καλλέπεια της επαρχίας Πάφου. Σερβίρουν σπιτικά ψωμιά ψημένα στον ξυλόφουρνο της αυλή τους, σπιτικές μαρμελάδες, βιολογικά αβγά από τις κότες της αυλής τους, φρούτα, λαχανικά, καπνιστή λούντζα, φρέσκια αναρή και χαλούμι της περιοχής σε ένα πανέμορφο, υπαίθριο περιβάλλον με δέντρα και λουλούδια. Ένα brunch που πρέπει να το δοκιμάσεις φέτος και να κάνεις κράτηση τουλάχιστον μία μέρα πριν.
(99459400) Καλλέπεια, επαρχ. Πάφου. Πεμ-Κ 09.30-14.00.

Edem’s Yard
Στον χώρο του νέου ξενοδοχείου της Λάρνακας Edem En Suites λειτουργεί ένα πολύ όμορφο εστιατόριο το ‘Edem’s’ Yard’ το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του κτηρίου σε μία “κρυφή” εσωτερική αυλή. Το εστιατόριο προσφέρει εντυπωσιακά πιάτα για brunch. Αν είσαι από αυτούς που βαριούνται να ξυπνήσουν πρωί για brunch το Edem’s Yard σου έχει τη λύση αφού σερβίρει brunch μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Το μενού περιλαμβάνει 8 διαφορετικά πιάτα από Londoner με τηγανητά αβγά μέχρι pancakes γλυκά και αλμυρά το γνωστό croque madame, granola parfait και νόστιμα brioche με τυρί μασκαρπόνε, σιρόπι σφενδάμου, φρούτα του δάσους και καβουρδισμένα χαλεπιανά. Μαζί με τα πεντανόστιμα και λαχταριστά πιάτα με νουτέλα, λευκή σοκολάτα και pancakes μπορείς να απολαύσεις καφέ, το τσάι και φρέσκους χυμούς.
(99847781) Καραολή και Δημητρίου 28, Λάρνακα. Τρ-Κ 09.00-18.00.

Vinaria
Ένα νέο, γουστόζικο και ατμοσφαιρικό wine bar άνοιξε πολύ πρόσφατα στο κέντρο της Λάρνακας, στο Q-City Centre. Το Vinaria διαθέτει μια πολύ καλά ενημερωμένη κάβα κρασιών και πολλές ετικέτες. Ένας χώρος ο οποίος σε μαθαίνει να συνδυάζεις το κρασί σου με τα γευστικά του tapas που σερβίρει σε πολύ καλές τιμές. Το μενού περιλαμβάνει και μία σειρά από λαχταριστά γλυκά όπως το espresso pannacotta with kahlua jelly. Εδώ, καθημερινά θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα brunch από τις 10.00 μέχρι τις 15.00. Θα λατρέψεις τα αβγά benedict με αβοκάντο και καπνιστό σολομό, τα λαχταριστά του pancakes με επιλογές από νουτέλα και μασκαρπόνε. Οι επιλογές στο μενού είναι λαχταριστές και θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο.
(24400077) Q-City Centre, Λάρνακα. Δ-Κ 10.00-01.00.

The Deli and more
Το The Deli and more είναι η νέα άφιξη στην πόλη του Ζήνωνα, η οποία υπόσχεται να σε φιλοξενεί κάθε στιγμή της ημέρας, και να σου τα προσφέρει όλα! Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο μαγαζί delicatessen με σύγχρονη άποψη, καλαισθησία και αισθητική, που δεν είναι μόνο wine bar, ούτε ένα απλό delicatessen, ούτε όμως μόνο ένα snack bar. Μπορείς να μπεις από νωρίς το πρωί να απολαύσεις τον καφέ σου ή να ζητήσεις να σου φτιάξουν ένα νόστιμο πρωινό/brunch φτιαγμένο με φρέσκα προϊόντα από την τοπική αγορά. Νόστιμα πιάτα με αβγά με συνοδεία ποιοτικών αλλαντικών και τυριών, ομελέτες, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με μέλι και γκρανόλα. Αν πεινάσεις το μεσημέρι μπορείς και πάλι να επιστρέψεις εκεί για ζεστά πιάτα, φτιαγμένα με εκλεκτές πρώτες ύλες και ιδιαίτερη φροντίδα ή ακόμα και ένα δροσερό σνακ (από κρύα σάντουιτς και wraps μέχρι σαλάτες, ακόμα και γλυκά). Το δε βράδυ το μέρος μεταμορφώνεται σε ένα προσιτό, ζωντανό και μοντέρνο wine bar. Πάρε μια θέση και ζήτησε να σου σερβίρουν ό,τι διαθέτει το μαγαζί από τα εξαιρετικά του τυριά και αλλαντικά, προερχόμενα από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, και γενικότερα όλη την Ευρώπη, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με μια από τις 80 ετικέτες κρασιού που προσφέρει το κατάστημα, εκ των οποίων οι μισές είναι από τις καλύτερες περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και από τον Νέο Κόσμο. Και όλα αυτά υπό τους ήχους mainstream και commercial μουσικής που σε χαλαρώνει.
(24322575) Λεωφόρος Αθηνών 56, Φοινικούδες, Λάρνακα. Δ-Κ 06.00-24.00.

Brunch & Roll
Ο νέος χώρος που άνοιξε πρόσφατα στο Παραλίμνι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πρωτοτυπεί συνδυάζοντας το brunch με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Το Brunch&Roll έφθασε για στιγμές ξεκούρασης από τη δουλειά, για στιγμές χαλάρωσης από την καθημερινότητα και σου υπόσχεται καλό φαγητό και πολύ παιχνίδι. Το πρωί προσφέρει πολλές συνταγές για brunch και καφέ ενώ το απόγευμα θα μετατρέπεται σε ένα χώρο διασκέδασης, προσφέροντας και διδάσκοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Από το μενού μπορείς να επιλέξεις από νόστιμα pancakes γλυκά και αλμυρά, σαλάτες, αγγλικό πρόγευμα, σάντουιτς και διάφορα σνάκ όπως βάφλες, κρέπες, κρουασάν και τοστ. Μαζί μπορείς να πιείς διάφορους καφέδες, smoothies και milkshakes.
(99146161) 1ης Απριλίου 122, Παραλίμνι. Δ-Κ 10.00-22.00.

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend