Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο το τηλέφωνο οι Κύπριοι οδηγοί… Σχεδόν 900 εξώδικα σε μια βδομάδα!
Στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο το τηλέφωνο οι Κύπριοι οδηγοί… Σχεδόν 900 εξώδικα σε μια βδομάδα!

Στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο το τηλέφωνο οι Κύπριοι οδηγοί… Σχεδόν 900 εξώδικα σε μια βδομάδα!

Σχεδόν 900 εξώδικα σε μια βδομάδα – Εκστρατεία σε όλη την Κύπρο για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια – Στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο το τηλέφωνο

Η Αστυνομία κατήγγειλε 889 οδηγούς σε μια εβδομάδα για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια

Η Αστυνομία κατήγγειλε 889 οδηγούς κατά τη διάρκεια παγκύπριας εκστρατείας ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν ότι ποσοστό από 10% μέχρι 30% όλων των οδικών τροχαίων συγκρούσεων έχει ως αιτία πρόκλησης την απόσπαση της προσοχής ενεχόμενων οδηγών, με καθοριστικό ρόλο να διαδραματίζει και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

`Οπως αναφέρεται, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί σε διεθνές επίπεδο ένα από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας πρόκλησης οδικής τροχαίας σύγκρουσης.

Send this to a friend