Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Reaction: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς ποδηλάτες εάν δεν ληφθούν μέτρα
Reaction: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς ποδηλάτες εάν δεν ληφθούν μέτρα

Reaction: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς ποδηλάτες εάν δεν ληφθούν μέτρα

Την επιτακτική ανάγκη για λήψη μέτρων τονίζει με ανακοίνωσή της η μονάδα οδικής ασφάλειας του οργανισμού Reaction, μετά και τη νέα θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση, κατά την οποία ένας 13χρονος, «έχασε άδικα την ζωή του, λίγες ημέρες μετά από ένα ακόμα θανατηφόρο με ενήλικα ποδηλάτη».

Την περίοδο 2005 – 2016 είχαμε 21 ποδηλάτες νεκρούς, συνεπεία τροχαίων συγκρούσεων, ενώ δεκάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μονάδας οδικής ασφάλειας του Reaction, Μάριο Σταύρου. «Είναι δυστυχώς γεγονός και τραγική διαπίστωση ότι θα έχουμε και άλλους νεκρούς ποδηλάτες τους επόμενους μήνες εάν δεν ληφθούν άμεσα και σοβαρά μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης», αναφέρει ο κ. Σταύρου.
.
«Καλούμε το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες να θέσουν στο μικροσκόπιο τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης», προσθέτει.

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο πλέον αρμόδιος φορέας ποδηλασίας, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορεί να καταθέσει προτάσεις και στρατηγικό σχέδιο υλοποίησης τους. Από εκεί και πέρα, κάποιοι πρέπει να τις υλοποιήσουν, αλλιώς θα συνεχίσουμε να κλαίμε πάνω από φέρετρα», αναφέρει, σημειώνοντας πως «εμείς, ως Μονάδα Οδικής Ασφάλειας είμαστε σε ετοιμότητα και σε πλήρη συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να καταθέσουμε προτάσεις για άμεση αναχαίτιση του αυξητικού ρυθμού εμπλοκής ποδηλατιστών σε τροχαίες συγκρούσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend