Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ SOHO: Ήρθε με jet για τη δίκη ο Αιγύπτιος επενδυτής – Γ. Καλοψιδιώτης: «Επιλεκτική ευαισθησία της Αστυνομίας»
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ SOHO: Ήρθε με jet για τη δίκη ο Αιγύπτιος επενδυτής – Γ. Καλοψιδιώτης: «Επιλεκτική ευαισθησία της Αστυνομίας»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ SOHO: Ήρθε με jet για τη δίκη ο Αιγύπτιος επενδυτής – Γ. Καλοψιδιώτης: «Επιλεκτική ευαισθησία της Αστυνομίας»

Tην αντίδραση του Γιάννου Καλοψιδιώτη προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, στην δικάσιμο της Πέμπτης (14/09) για την υπόθεση που αφορά το επεισόδιο στο νυκτερινό κέντρο SOHO στην Αγία Νάπα πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 30/06/2016.

Ο ανιψιός του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, μιλώντας εκ μέρους της ιδιοκτησίας του SOHO, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε σχέση με την δυσμενή –όπως την χαρακτήρισε- αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν πολίτες της Δημοκρατίας εν αντιθέσει με άλλα άτομα.

«Ο Αιγύπτιος επενδυτής της Μαρίνας της Αγίας Νάπας (σημ. Naguib Onsi Sawiris) ήρθε με το ιδιωτικό του Jet για την υπόθεση που αφορά το επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε στο νυκτερινό κέντρο στις 30 Σεπτεμβρίου» είπε αρχικά ο Γιάννης Καλοψιδιώτης και πρόσθεσε: «Συνοδευόταν από πέντε οχήματα της Αστυνομίας, μάλιστα. Διερωτώμαι γιατί στην περίπτωση του θείου μου Φάνου Καλοψιδιώτη που βάσει ντοκουμέντων σχεδιαζόταν η δολοφονία του, δεν επεδείχθη η ίδια ευαισθησία. Οι Κύπριοι επιχειρηματίας δεν δικαιούνται να έχουν προστασία, ενώ οι ξένοι επενδυτές δικαιούνται; Διερωτώμαι πραγματικά. Δηλαδή, πρέπει να τυγχάνουν εύνοιας όσοι έχουν περισσότερα χρήματα; Έτσι κρίνονται οι άνθρωποι πλέον;».

Και πρόσθεσε: «Άνδρες ασφαλείας του SOHO έκαναν το καθήκον τους το συγκεκριμένο βράδυ και διαφύλαξαν την ασφάλεια πελατών και την ασφαλή λειτουργία του νυκτερινού κέντρου. Όμως, τώρα βρίσκονται σε θέση κατηγορούμενων».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που δικάζεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου (Παραλίμνι), σημειώνεται πως κατηγορούνταν άνδρες ασφαλείας που εργάζονταν στο μαγαζί και επενέβησαν, όταν στελέχη της εταιρείας του Αιγύπτιου επενδυτή φέρονται να παραφέρθηκαν (παρά τις επανειλημμένες συστάσεις δεν κατέβαιναν από τα τραπέζια όπου χόρευαν). Από τα όσα σημειώθηκαν, φέρονται να τραυματίστηκαν 10 πρόσωπα που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Τα περιστατικό είχε σημειωθεί λίγο πριν από την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την Μαρίνα, ενώ για το επεισόδιο είχε ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Εδώ να σημειωθεί ότι μετά από ένσταση του Σέργιου Σωτηρίου (Δημητρίου&Δημητρίου ΔΕΠΕ), δικηγόρου των οκτώ κατηγορούμενων, τέσσερις από τις 22 κατηγορίες αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σωτηρίου οι τέσσερις κατηγορίες, που στρέφονταν κατά δυο εκ των οκτώ προσώπων, δεν είχαν καμία σχέση με την παρούσα υπόθεση. Το αίτημα έγινε αποδεκτό. Επιπλέον, στον έναν εκ των δυο κατηγορουμένων επιστράφηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και γενικά ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος του.

Ακόμη, μετά από ένσταση της υπεράσπισης, αποσύρθηκε η γραπτή μαρτυρία του Αιγύπτιου επενδυτή Naguib Onsi Sawiris, καθώς δεν ήταν γραμμένη στα Ελληνικά ή στα Τουρκικά.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 6 Οκτωβρίου.

Πηγή: tothemaonline.com

Send this to a friend