Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Τις καλύτερες πόλεις για να ζούμε, αποκαλύπτει η έκθεση της Economist Intelligence Unit που κάθε χρόνο αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Για 7η συνεχή χρονιά, η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς αναδεικνύεται η Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο βασικός λόγος που η πόλη αυτή βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, αλλά και η πολύ χαμηλή εγκληματικότητα. Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Ακολουθεί το Βανκούβερ και το Τορόντο στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Τις καλύτερες πόλεις για να ζούμε, αποκαλύπτει η έκθεση της Economist Intelligence Unit που κάθε χρόνο αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Για 7η συνεχή χρονιά, η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς αναδεικνύεται η Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο βασικός λόγος που η πόλη αυτή βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, αλλά και η πολύ χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Ακολουθεί το Βανκούβερ και το Τορόντο στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο έχουν υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας, προβλήματα κυκλοφορικής συμφόρησης και δημόσιας συγκοινωνίας. Ως αποτέλεσμα, σπάνια φτάνουν ψηλά στην κατάταξη.

Η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ζούμε είναι:
1. Μελβούρνη, Αυστραλία
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Βανκούβερ, Καναδάς
4. Τορόντο, Καναδάς
5. Κάλγκαρι, Καναδάς
6. Αδελαΐδα, Αυστραλία
7. Περθ, Αυστραλία
8. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
9. Ελσίνκι, Φινλανδία
10. Αμβούργο, Γερμανία

Πηγή: www.doctv.gr

Send this to a friend