Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Εστία μόλυνσης η πρώην Lukoil…»
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Εστία μόλυνσης η πρώην Lukoil…»

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε: «Εστία μόλυνσης η πρώην Lukoil…»

Ξέρετε πόσα χρήματα έχασε ο Δήμος Λάρνακας τα τελευταία δύο χρόνια από τη μη αξιοποίηση του δημοτικού τεμαχίου στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή (φωτογραφία), όπου παλιά λειτουργούσε το πρατήριο βενζίνης της Lukoil; Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ.

Ο Δήμος Λάρνακας λάμβανε ενοίκιο από την εν λόγω εταιρεία πετρελαιοειδών, αλλά από τον Ιούλιο του 2015 το πρατήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω (νομικών) διαφορών που είχαν οι υπεύθυνοι του πρατηρίου με την συγκεκριμένη εταιρεία. Έκτοτε το τεμάχιο παραμένει ανεκμετάλλευτο κι έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Λάρνακας.

Οι δημότες και κυρίως οι περίοικοι, οι οποίοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να βλέπουν αυτό το χάλι, διερωτώνται γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έγιναν προσπάθειες εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας (κι αν έχουν γίνει, γιατί μέχρι σήμερα δεν καρποφόρησαν) για να ενοικιαστεί εκ νέου το τεμάχιο αυτό, είτε σε άλλη εταιρεία πετρελαιοειδών, είτε για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Είναι κρίμα ένα τόσο μεγάλο τεμάχιο, σε μια νευραλγική τοποθεσία της πόλης, να παραμένει όλο αυτό τον καιρό αναξιοποίητο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend