Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέα Παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου από την Αστυνομία Κύπρου – Στους δρόμους από την Δευτέρα (4/9) οι αστυνομικοί
Νέα Παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου από την Αστυνομία Κύπρου – Στους δρόμους από την Δευτέρα (4/9) οι αστυνομικοί

Νέα Παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου από την Αστυνομία Κύπρου – Στους δρόμους από την Δευτέρα (4/9) οι αστυνομικοί

Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιώντας από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, 2017, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια.

Όπως είναι γνωστό, η οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια, συνήθως λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου ή και άλλου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας πρόκλησης οδικής τροχαίας σύγκρουσης.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν ότι ποσοστό από 10% μέχρι 30% όλων των οδικών τροχαίων συγκρούσεων έχει ως αιτία πρόκλησης την απόσπαση της προσοχής ενεχόμενων οδηγών. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση για πάταξη αυτού του φαινομένου.

Πηγή: tothemaonline

Send this to a friend