Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρία έργα υποδομής στα Λεύκαρα!
Τρία έργα υποδομής στα Λεύκαρα!

Τρία έργα υποδομής στα Λεύκαρα!

Τρία σημαντικά έργα υποδομής, που θ’ αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και παράλληλα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων (ολόκληρης της ορεινής επαρχίας Λάρνακας), τροχιοδρομούνται στην ορεινή κωμόπολη των Λευκάρων.

Πρόκειται για τις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, την ολοκλήρωση των έργων για ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου και τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Όσον αφορά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων, ένα έργο που θα αλλάξει άρδην την εικόνα του πυρήνα του ορεινού θερέτρου, έχουν ήδη προκηρυχθεί οι προσφορές και η κατακύρωση αναμένεται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τον επιτυχόντα προσφοροδότη, ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν λιγότερο από δύο χρόνια. Εφόσον, λοιπόν, όλα πάνε κατευχήν, χωρίς απρόοπτα κωλύματα, τα’ όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2019. Θα περιλαμβάνει τοπιοτεχνίσεις και πλακοστρώσεις στους γύρω δρόμους, υπογειοποίηση υπηρεσιών κτλ. Το έργο, που υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 800 χιλιάδες ευρώ, είναι πολεοδομικό και τα χρήματα θα διατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον δήμο (συγχρηματοδότηση). «Με την ανάπλαση της κεντρικής μας πλατείας, ευελπιστούμε σε αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού ξένων και ντόπιων επισκεπτών», πρόσθεσε ο κ.Σοφοκλέους. Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί και η ολοκλήρωση της ανέγερσης του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκάρων, το οποίο βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας.

Ένα έργο το οποίο παρέμεινε στάσιμο και ημιτελές τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, τα έργα αναμένεται να επαναρχίσουν περί τα τέλη ερχόμενου Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν αρχές του 2018. Το κόστος ολοκλήρωσης των εργασιών θα ανέλθει στο μισό εκατομμύριο ευρώ. «Θα είναι ένα εξαιρετικής σημασίας έργο για τα Λεύκαρα, διότι αυτός ο χώρος θ’ αποτελεί ουσιαστικά ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, με δυνατότητα να φιλοξενεί συνέδρους απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου και από το εξωτερικό. Ένα συνεδριακό κέντρο που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού αυτή τη στιγμή στην επαρχία Λάρνακας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει, αρχές του επόμενου χρόνου, και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους όχι μόνο των Λευκάρων, αλλά και των υπόλοιπων ορεινών κοινοτήτων της Λάρνακας, οι οποίοι θα αποφύγουν πλέον την ταλαιπωρία να πηγαινοέρχονται στην πόλη της Λάρνακας. Τέλος, ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε ότι με την τροχιοδρόμηση των τριών προαναφερθέντων έργων, πλέον ο Δήμος Λευκάρων θα δώσει μεγάλο βάρος στις προσπάθειες για επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά», που επίσης βρίσκεται στον πυρήνα του ορεινού θερέτρου, ένα ξενοδοχείο που για χρόνια τώρα παραμένει κλειστό και… λεηλατημένο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend