Home ΛΑΡΝΑΚΑ Metropolis: «Πράσινο» Δήμου Λάρνακας υπό προϋποθέσεις
Metropolis: «Πράσινο» Δήμου Λάρνακας υπό προϋποθέσεις

Metropolis: «Πράσινο» Δήμου Λάρνακας υπό προϋποθέσεις

«Υπέρ», αλλά υπό προϋποθέσεις, τάσσεται ο Δήμος Λάρνακας στην προτεινόμενη ανέγερση του πολυσυζητημένου εμπορικού κέντρου Metropolis στη Λάρνακα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δήμος Λάρνακας κατέθεσε πρόσφατα τις παρατηρήσεις του στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλήσεων, το οποίο αφού εξετάσει την έκθεση και τις παρατηρήσεις του Δήμου Λάρνακας θα καθορίσει δημόσια ακρόαση για να αποφασιστεί κατά πόσον θα δοθεί η πολεοδομική άδεια για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, καθώς το τεμάχιο γης θα πρέπει να λάβει παρέκκλιση από οικιστικό να γίνει εμπορικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις παρατηρήσεις του, ο Δήμος Λάρνακας τονίζει ότι δεν φέρει ένσταση στην έγκριση της πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση του mall,  υπό την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο προς αντιμετώπιση της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης οχημάτων, διαχείριση της οχλαγωγίας κτλ.
Στο μεταξύ, πράσινο φως στη συγκεκριμένη επένδυση άναψε και η περιβαλλοντική αρχή. Στη σχετική γνωμάτευση, η Αρχή τονίζει ότι δε φέρει ένσταση στην υλοποίηση του έργου, με την προϋπόθεση όπως συμπεριληφθούν  στην Πολεοδομική Άδεια συγκεκριμένοι όροι, που αφορούν τόσο την περίοδο κατασκευής του έργου όσο και την μετέπειτα λειτουργία του εμπορικού κέντρου.
Πράσινο φως, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη λόγω γειτνίασης με στρατόπεδο, άναψε και το Υπουργείο Άμυνας. Όπως το ΥΠΑΜ ενημέρωσε την περιβαλλοντική Αρχή, η Εθνική Φρουρά προτίθεται να προχωρήσει σε μεταστάθμευση στρατοπέδων που βρίσκονται στα αστικά κέντρα στο πλαίσιο της Β’ Φάσης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. την περίοδο 2020-2025. Στο πλαίσιο αυτό έχει ενταχθεί και η κατά προτεραιότητα μετακίνηση του στρατοπέδου Λοχία Λαζάρου Γεωργίου στην Λάρνακα, όπου σήμερα λειτουργεί και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Λάρνακας.
Το εμπορικό κέντρο Metropolis αναμένεται να ανεγερθεί σε τεμάχιο γης που ανήκει στην Μητρόπολη Λάρνακας το οποίο θα παραχωρηθεί υπό τη μορφή leasing για 99 χρόνια και βρίσκεται κοντά στο ΚΕΝ Λάρνακας και το στάδιο ΓΣΖ.
Το προτεινόμενο mall θα αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει 100 καταστήματα (ένδυσης, υπόδησης, παιδικά, αθλητικά, οπτικά είδη, χώρος ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες παιδότοπος κλπ.), υπεραγορά, πολυκατάστημα και υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Το υπόγειο θα αποτελείται από χώρους  στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους.  Στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα δημιουργηθούν συνολικά 1415 χώροι στάθμευσης (συμπεριλαμβανομένων 75 θέσεων ΑμεΑ).

Send this to a friend