Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αλλάζει ο καιρός και φέρνει πτώση της θερμοκρασίας
Αλλάζει ο καιρός και φέρνει πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός και φέρνει πτώση της θερμοκρασίας

Σχετικά χαμηλή πίεση και θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι θερμός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται 2-3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 26 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 24 στα παράλια και 18 στη χιονίστρα.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, παρόλο που χαμηλή νέφωση θα συνεχίσει να παρατηρείται τοπικά κυρίως στα παράλια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο συνεχίζει παρόμοιο καιρικό σκηνικό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση και να κυμαίνεται σε επίπεδα ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί και πάλι σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com

Send this to a friend