Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε τέσσερις μήνες σπείρα Ρουμάνων διέπραξε 75 διαρρήξεις
Σε τέσσερις μήνες σπείρα Ρουμάνων διέπραξε 75 διαρρήξεις

Σε τέσσερις μήνες σπείρα Ρουμάνων διέπραξε 75 διαρρήξεις

Καταχωρίσθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου 75 συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Κατηγορούμενοι στις υποθέσεις αυτές είναι οι Ρουμάνοι Μάριους Μαριάν Σισμάρου, 30 χρόνων, και Νικολάε Αντρέι Αλπέσκου, 28 χρόνων, μόνιμοι κάτοικοι Λεμεσού. Σε θεληματικές καταθέσεις που έδωσαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, οι δύο Ρουμάνοι ομολόγησαν τον μεγάλο αριθμό διαρρήξεων που έχουν διαπράξει, κατονομάζοντας άλλους δύο ομοεθνείς τους ως συνεργάτες τους, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Οι καταζητούμενοι είναι οι Μαριάν Ούρσου, 30 χρόνων και Κριστιάν Νετσιφόρ, 34 χρόνων. Με τη σύλληψη των δύο Ρουμάνων, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου πιστεύουν πως έχουν εξαρθρώσει σπείρα σεσημασμένων διαρρηκτών που δρούσε το τελευταίο διάστημα στην επαρχία.

Οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν σε κατοικίες και σε τουριστικά καταλύματα κυρίως στις περιοχές Αγίας Θέκλας, Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπονούμενοι και στις 75 υποθέσεις είναι ξένοι τουρίστες. Ο τρόπος δράσης των Ρουμάνων ήταν πανομοιότυπος, δηλαδή χρησιμοποιούσαν σωματική βία για να παραβιάσουν είτε τις τζαμαρίες, είτε τα παράθυρα των τουριστικών καταλυμάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστυνομικών ανακριτών, εκτιμάται ότι η συνολική αξία της περιουσίας που έχει κάνει φτερά όλο αυτό το διάστημα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, κλάπηκαν μετρητά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ωστόσο, μετά από έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα των συλληφθέντων στη Λεμεσό, βρέθηκε περιουσία η συνολική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 60 χιλιάδες ευρώ. Οι Ρουμάνοι παραδέχθηκαν ότι όλα τα χρηματικά ποσά που έκλεψαν, ήδη τα έχουν στείλει στη χώρα τους μέσω Υπηρεσίας Μεταφοράς Χρημάτων. Όλα τα κλαπέντα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει, η Αστυνομία προβαίνει σ’ ενέργειες μέσω των πρεσβειών των παραπονούμενων, ώστε να τους επιστραφούν οι περιουσίες τους. Οι υποθέσεις ορίστηκαν για απάντηση στις κατηγορίες (το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και κατηγορίες παράνομης κατοχής περιουσίας) στις 25 Αυγούστου. Μέχρι τότε οι δύο Ρουμάνοι διατάχθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend