Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Το 37o Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι τις 16 Αυγούστου, διοργανώνει Δήμος Λευκάρων. Το Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει εκθέσεις, θέατρο, μουσική, χορό και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σοφοκλή Σοφοκλέους, εντάσσεται στους στόχους του Δήμου να προωθήσει την καλλιτεχνική δημιουργία, και να διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και να φέρει κοντά τους απανταχού Λευκαρίτες για να νιώσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στον τόπο που γεννήθηκαν. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Κέντρο Χειροτεχνίας έκθεση κεντημάτων και αργυροχοΐας. Επίσης μπορεί να επισκεφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκθέσεις ζωγραφικής, παλαιάς φωτογραφίας και βυζαντινών εικόνων. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελέσει στις 8μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Το ίδιο βράδυ στις 11:30 η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων μετατρέπεται σε μπαράκι με την η Αθλητική Περιφερειακή Ένωση Λευκάρων να προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά. Αύριο Σάββατο στις 6μμ θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Οι ζωές έξω από το Κάστρο» της Χαράς Παπαβασιλείου Κουμουλλή, στο Κέντρο Χειροτεχνίας. Το βράδυ του Σαββάτου στις 9 η θεατρική ομάδα του Δήμου θα παρουσιάσει το έργο του Ανδρέα Κουκκίδη « Το Σχέδιον Υγείας». Την Κυριακή από τις 10πμ μέχρι τη 1μμ θα γίνει διαγωνισμός Bridge στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας και 5:30 με 6:30μμ, θα προσφερθεί σε όσους επιθυμούν δωρεάν ξενάγηση στις ομορφιές των Λευκάρων με σταθμούς εκπλήξεις από τους νέους της κοινότητας. Στις 9 το βράδυ της Κυριακής το Κέντρο Νεότητας υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με τους ήχους των «imam baildi» με είσοδο €10. Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκάρων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας διοργανώνει και φέτος Φεστιβάλ στα πλαίσια του 15Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη του Δεκαπενταύγουστου. Όλες οι βραδιές ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία της κοινότητας. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κυπριακή παραδοσιακή βραδιά με το μουσικό σχήμα «Στα Αχνάρια της Παράδοσης». Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ξανά Μαζί – Οϊ Μάνα μου» από το Θέατρο ανατροπείς σε σκηνοθεσία Πέτρου Καρατζιά. Θα υπάρχει παράλληλα έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Ντίμα. Τη νύχτα του Δεκαπενταύγουστου διοργανώνεται μουσική βραδιά με την Μκαέλλα Χατζηεφαίμ και τον Νικόλα Ντίμα και ελληνικούς λαϊκούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Πύλας «Τεχνοπύλη»

Αντικατοχική Πορεία διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Φίλοι Της Καρπασίας για καταδίκη της παράνομης Τουρκικής εισβολής. Η Πορεία που είναι αφιερωμένη στους Εγκλωβισμένους θα ξεκινήσει στις 7:45μ.μ από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο του Λιμανιού προς τις Φοινικούδες με σταθμό στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο Δήμος Λάρνακας και η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου τελούν την Κυριακή 13 στις 8.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων τέκνων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας κατά την Τουρκική ανταρσία του 1964. Επιμνημόσυνο Λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. Ο Δήμος Αραδίππου, οι Λαϊκές Οργανώσεις, τα Οργανωμένα Σύνολα και οι συγγενείς των Πεσόντων Αραδίππου θα τελέσουν το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Ηρώων και Μαρτύρων της Αραδίππου την Τρίτη, 15 Αυγούστου στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα.

Τη βροχή των διαττόντων αστέρων τις γνωστές Περσείδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κίτιον Πλανητάριον Αστεροσκοπείον αύριο βράδυ στο the spot kite-med στους Σοφτάδες. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τον Yuri Melikov

Το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» παρουσιάζει απόψε στις 8:30 η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ. Η Σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Μελέκη και η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Send this to a friend