Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έρχεται ένα πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο στη Λάρνακα
Έρχεται ένα πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο στη Λάρνακα

Έρχεται ένα πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο στη Λάρνακα

Πνεύμονα πολιτισμού και αθλητισμού φιλοδοξεί να καταστήσει τα προσεχή χρόνια το υφιστάμενο κοινοτικό κέντρο της πόλης, παρά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, ο Δήμος Λάρνακας.

Η πρόσφατη εξαγγελία από πλευράς Κυβέρνησης, ότι έχει εξευρεθεί το κονδύλι που απαιτείται για την μετακίνηση των γηπέδων τένις από την οδό Κιλκίς (ένα ποσό λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο), τροχιοδρομεί άμεσα τις διαδικασίες, ώστε στο κοινοτικό κέντρο να δημιουργηθεί ένα πολυδύναμο κέντρο, με την ταυτόχρονη φιλοξενία και των εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Τ’ όλο έργο αναμένεται ότι θα πάρει τη μορφή ενός μεγάλου πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου και πλέον προωθείται με ενιαίο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανόμενου και των γηπέδων αντισφαίρισης.

Ο Δήμος Λάρνακας ζητά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανέγερση του πολυδύναμου αυτού κέντρου, ενώ ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ δήμου και ΚΟΑ για μίσθωση ολόκληρου του χώρου στο δημαρχείο για 18 χρόνια. Η συμφωνία αυτή επιλύει οριστικά το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Αναμένεται η επικύρωση της συμφωνίας από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού προηγηθεί κάποια αναθεώρηση των κατασκευαστικών σχεδίων που ετοιμάστηκαν πριν από πέντε χρόνια, έτσι ώστε να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα. Η αναθεώρηση των σχεδίων θα γίνει από τον μελετητή του Δήμου Λάρνακας, που πλέον είναι η Αναθέτουσα Αρχή.

Πολιτιστικό και αθλητικό πάρκοΜε βάση την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Λάρνακας προς την Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, στον χώρο του κοινοτικού κέντρου προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, ανοικτός και κλειστός χώρος ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας κι εκγύμνασης (ΑΓΟ), πολυπολιτισμικό κέντρο που θα στεγάσει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Λάρνακας καθώς και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναβάθμιση των χώρων όπου σήμερα στεγάζονται τα μουσικά σχήματα του δήμου, δημιουργία χώρων κοινωνικής συναναστροφής των νέων, αίθουσα εκδηλώσεων κι εκθέσεων και παιχνιοθήκη.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend