Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει σήμερα το 37o Φεστιβάλ Λευκάρων
Αρχίζει σήμερα το 37o Φεστιβάλ Λευκάρων

Αρχίζει σήμερα το 37o Φεστιβάλ Λευκάρων

 Το 37o Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι τις 16 Αυγούστου, διοργανώνει Δήμος Λευκάρων. Το Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει εκθέσεις, θέατρο, μουσική, χορό και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σοφοκλή Σοφοκλέους, εντάσσεται στους στόχους του Δήμου να προωθήσει την καλλιτεχνική δημιουργία, και να διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και να φέρει κοντά τους απανταχού Λευκαρίτες για να νιώσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στον τόπο που γεννήθηκαν. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Κέντρο Χειροτεχνίας έκθεση κεντημάτων και αργυροχοΐας. Επίσης μπορεί να επισκεφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκθέσεις ζωγραφικής, παλαιάς φωτογραφίας και βυζαντινών εικόνων.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελέσει στις 8μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Ευαγόρα Καραγιώργη. Το ίδιο βράδυ στις 11:30 η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων μετατρέπεται σε μπαράκι με την η Αθλητική Περιφερειακή Ένωση Λευκάρων να προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά. Αύριο Σάββατο στις 6μμ θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Οι ζωές έξω από το Κάστρο» της Χαράς Παπαβασιλείου Κουμουλλή, στο Κέντρο Χειροτεχνίας. Το βράδυ του Σαββάτου στις 9 η θεατρική ομάδα του Δήμου θα παρουσιάσει το έργο του Ανδρέα Κουκκίδη « Το Σχέδιον Υγείας».

Την Κυριακή από τις 10πμ μέχρι τη 1μμ θα γίνει διαγωνισμός Bridge στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας και 5:30 με 6:30μμ, θα προσφερθεί σε όσους επιθυμούν δωρεάν ξενάγηση στις ομορφιές των Λευκάρων με σταθμούς εκπλήξεις από τους νέους της κοινότητας. Στις 9 το βράδυ της Κυριακής το Κέντρο Νεότητας υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με τους ήχους των «imam baildi» με είσοδο €10. Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκάρων.

Send this to a friend