Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 21 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ – Προσπάθησε να βοηθήσει ένα φίλο του και δέχτηκε επίθεση
21 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ – Προσπάθησε να βοηθήσει ένα φίλο του και δέχτηκε επίθεση

21 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ – Προσπάθησε να βοηθήσει ένα φίλο του και δέχτηκε επίθεση

21 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τους γκρίζους λύκους στη νεκρή ζώνη της Δερύνειας.

Ήταν 11 Αυγούστου του 1996, όπου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια. Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών.

Απέναντι τους οι μοτοσικλετιστές βρήκαν πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, ψευδοαστυνομικούς, καθώς επίσης και πολίτες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι. Οι μοτοσικλετιστές διατράνωναν την επιθυμία τους για ελεύθερη διέλευση σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

Ο Τάσος Ισαάκ, ο οποίος ήταν στην περιοχή, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε κάτω. Κάπου εκεί, ο ήλιος έσβησε.

Ο Τάσος, δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα με πέτρες, λοστούς και ρόπαλα, από τα λυσσασμένα σκυλιά του Ντεκτάς, μέχρι που τελικά ξεψύχησε. Άφησε πίσω του την έγκυο σύζυγο του. Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν.

Image result for τασος ισαακName

Πηγή: newsbomb.com.cy

Send this to a friend