Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πώς θα παγώσεις το κρασί ή τη μπίρα σε μόλις 30” δευτερόλεπτα
Πώς θα παγώσεις το κρασί ή τη μπίρα σε μόλις 30” δευτερόλεπτα

Πώς θα παγώσεις το κρασί ή τη μπίρα σε μόλις 30” δευτερόλεπτα

Είναι το μόνιμο πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχεις ξεχάσει το μπουκάλι με το κρασί εκτός συντήρησης, δεν βρήκες μπύρες στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ και η ώρα είναι περασμένη για να περιμένεις να φτάσουν την κατάλληλη θερμοκρασία. Κι αν υπήρχε τρόπος να απολαύσεις το ποτό σου στην κατάλληλη θερμοκρασία σε λιγότερο από ένα λεπτό; Μια ομάδα εφευρετών από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ κατασκεύασε ένα φλασκί με το οποίο είναι δυνατό να ρίξει κανείς ραγδαία τη θερμοκρασία του ποτού ακόμη και εντός 30” δευτερολέπτων.

AdTech Ad

Πρόκειται για ένα δοχείο σε σχήμα μπιτονιού, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ειδικό μέταλλο. Το συγκεκριμένο δοχείο μπορεί να μπει στην κατάψυξη και να είναι έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή. Από το μεγάλο στόμιο προσθέτει κανείς το κρασί και αφού αναμείνει μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να σερβίρει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχει ενσωματωμένο θερμόμετρο που δείχνει τη θερμοκρασία του ποτού καθώς εκείνη μειώνεται θεαματικά. Όταν το κρασί αγγίξει την επιθυμητή θερμοκρασία, τότε είναι δυνατό να μεταγυριστεί στο μπουκάλι από το δεύτερο πιο στενό στόμιο.

Το δοχείο σε πλήρη ετοιμότητα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού έως και 11oC βαθμούς Κελσίου σε μόλις 30” δευτερόλεπτα, ενώ αν επιθυμείτε να κρυώσει περισσότερο το ποτό, απλά το αφήνετε περισσότερο χρόνο, παρακολουθώντας την ένδειξη του θερμόμετρου. Α, σημαντική σημείωση: Το δεύτερο μπουκάλι κρασί θα χρειαστεί 45” δευτερόλεπτα για να ρίξει τη θερμοκρασία, ενώ μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία για έξι μπουκάλια. Αυτό το τελευταίο, θα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία σε τρία λεπτά.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις ιδανικές θερμοκρασίες για κάθε τύπο κρασιού:

 

Οι εμπνευστές της συσκευής ισχυρίζονται πως αυτή μπορεί εκτός από κρασί να κρυώσει και οποιοδήποτε άλλο ποτό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην μπίρα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο προσθέτετε το ποτό στο δοχείο καθώς μπορεί να αφρίσει υπερβολικά και να έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πηγή: news247.gr

Send this to a friend